Κοτζιάς – Μπουσάτι: Ραντεβού στην Αλβανία για συνέχιση των συνομιλιών

Σε ανοικτά διμερή θέματα επικεντρώθηκαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά και του Ντιτμίρ Μπουσάτι, κατά τη διάρκεια των μεταξύ τους συνομιλιών «έγινε ουσιαστική δουλειά», με τις δύο πλευρές να αναγνωρίζουν τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων.

Οι δύο άνδρες «συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και κανόνων και προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους».

«Οι συνομιλίες απετέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε μακροχρόνια προβλήματα θα συνεχιστούν», επισημαίνουν και οι δύο πλευρές.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε ότι οι δύο Υπουργοί θα συναντηθούν ξανά κατά την προσεχή περίοδο στην Αλβανία, ώστε να αξιολογήσουν την επιτευχθείσα πρόοδο και να λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω συγκεκριμένα βήματα προόδου. 

Νίκος Κοτζιάς - Ντιτμίρ Μπουσάτι

The post Κοτζιάς – Μπουσάτι: Ραντεβού στην Αλβανία για συνέχιση των συνομιλιών appeared first on Think News.via http://ift.tt/2huqNXX

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.