Κύπρος: Νέο σύστημα προαγωγών στην Εθνική Φρουρά – Ποιους αφορά

Τους νέους κανονισμούς κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου. Οι εν λόγω κανονισμοί κατατέθησαν προς έγκριση από το Κοινοβούλιο.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο επισημαίνει ότι οι εν λόγω κανονισμοί εντάσσονται στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας του ΥΠΑΜ για αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων που ταλάνιζαν το προσωπικό της Ε.Φ επί δεκαετίας.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση: 

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για έγκριση οι Κανονισμοί με τίτλο «Οι περί Στρατού της Δημοκρατίας (Διορισμοί, Ιεραρχία, Προαγωγές και Αφυπηρετήσεις Υπαξιωματικών) Κανονισμοί του 2017».

Η κατάθεση των κανονισμών εντάσσεται στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας του ΥΠΑΜ για αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων που ταλάνιζαν το προσωπικό της Ε.Φ επί δεκαετίας.

Οι νέοι Κανονισμοί περιλαμβάνουν ειδικές διατάξεις με τις οποίες εξορθολογίζεται το οργανόγραμμα των προβλεπομένων θέσεων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρησιακών αναγκών, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ο στόχος για την ανέλιξη των Μονίμων Υπαξιωματικών που παρέμειναν καθηλωμένοι στην ίδια θέση μέχρι και για 15 χρόνια.

Με τους νέους Κανονισμούς εισάγεται επίσης νέο σύστημα αξιολόγησης, θεσπίζοντας αντικειμενικά ,αξιοκρατικά κριτήρια και διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι έχουν κατατεθεί επίσης, τον περασμένο μήνα στη Βουλή, οι αντίστοιχοι Κανονισμοί που αφορούν τους ΕΠΥ και τις Εθελόντριες.

Με την προώθηση των τριών Κανονισμών στη Βουλή, ολοκληρώνεται η προσπάθεια που είχε αναληφθεί από το ΥΠΑΜ για την αντιμετώπιση όλων των νομοθετικών εκκρεμοτήτων που για σειρά ετών απασχολούσαν το προσωπικό ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζονται και εξορθολογίζονται διαδικασίες στο πλαίσιο του όλου προγράμματος αναδιοργάνωσης της Ε.Φ.

The post Κύπρος: Νέο σύστημα προαγωγών στην Εθνική Φρουρά – Ποιους αφορά appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zJlLOT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.