ΝΔ: Η κυβέρνηση τιμωρεί διπλωμάτη & ταξίαρχο επειδή έκαναν τη δουλειά τους

Τιμωρητικές αποφάσεις κατά του προξένου της Ελλάδας στο Ριάντ κ. Κλουβάτου και του ταξίαρχου Παπαδάκη, επειδή έκαναν τη δουλειά τους στο θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία καταλογίζει η ΝΔ στην κυβέρνηση. ΝΔ και ΔΗΣΥ φέρνουν την πολύκροτη υπόθεση στη Βουλή, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέτει ερώτηση εντός της ημέρας.  

Όπως κατήγγειλε μάλιστα στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος  η κυβέρνηση «έκοψε» τη μετάθεση του κ. Κλουβάτου για το Λονδίνο την περασμένη Παρασκευή. Σημειώνεται ότι ο διπλωμάτης έστειλε στις 12 Ιουνίου το τηλεγράφημα στην Αθήνα με το οποίο μετέφερε ότι οι Σαουδάραβες έλεγαν πως «δεν ξέρουμε κανένα αντιπρόσωπό μας, διότι αυτή είναι μια συμφωνία κυβέρνησης με κυβέρνηση».

«Ο κ. Κλουβάτος στις 9 Νοέμβριου, ενώ επρόκειτο να μετατεθεί στο Λονδίνο, με αποφασισμένη μετάθεση ήδη από το καλοκαίρι, κόπηκε η μετάθεση του από το υπηρεσιακό συμβούλιο και παραμένει στο Ριάντ» σημείωσε, και πρόσθεσε:

«Καταρρίπτεται έτσι η πολεμική Καμμένου κατά του Κλουβάτου… Αν είναι ανίκανος διπλωματικός υπάλληλος δεν τον στέλνεις στο Λονδίνο. Κι όμως, την Παρασκευή η μετάθεση ακυρώνεται, δραματικώ τω τρόπω, και παραμένει στο Ριάντ, αυτό ακυρώνει μια άλλη κριτική ότι είχε ειδικές σχέσεις με τους κύκλους της Σαουδικής Αραβίας δεν τον κρατάς» πρόκειται για τιμωρητική απόφαση» σχολίασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.  

«Το θέμα φωνάζει από μόνο του ότι είναι σοβαρό, άφορα μια πολύ λεπτή και ευαίσθητη περιοχή όπως οι διεθνείς επαφές στις χώρες στο αμυντικό κομμάτι, πλανώνται όχι απλώς σκιές, αλλά πολύ βαριά και μαύρα σύννεφα. Βλέπω μια εμπλοκή εκ των πραγμάτων και του ΥΠΕΞ και θα πρέπει να τη δούμε» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.  

«Ο ταξιαρχος Παπαδακης (επίσης αντιτασσόταν σε πώληση ελληνικών όπλων μέσω μεσάζοντα στη Σαουδική Αραβία) επίσης διασύρεται και τιμωρείται. Δυο άνθρωποι που φαίνεται ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους και τιμωρούνται από την κυβέρνηση. Απαιτούμε τη διαλεύκανση της υπόθεσης» ξεκαθάρισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ. 

Νέα ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της πώλησης τoυ πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο υπουργός Εξωτερικών, καταθέτει σήμερα η ΝΔ όπως ανακοινώσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας.

Tην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία φέρνει στη Βουλή και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων.

«Ο κ. Καμμένος παρουσίασε ένα έγγραφο προκειμένου να υποστηρίξει πως ο κ. Παπαδόπουλος είναι μεσάζοντας της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, το οποίο όμως αφορά άλλου είδους πυρομαχικά» σημειώνει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

«Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να απαντήσει άμεσα, επίσημα, για να ξεκαθαρίσει όλη την υπόθεση… Δεν νομίζω ότι έχουν γίνει αυτές οι ατασθαλίες» δήλωσε στον σταθμό μας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, επισείοντας την προσοχή σε ενδεχόμενο διπλωματικής όξυνσης με το βασίλειο. 

«Είναι ενοχλητική πολιτικά η υπόθεση… Όταν βγαίνουν συνέχεια στοιχεία, από τη μια ή την άλλη μεριά, το θέμα αυτό πρέπει να κλείσει (…) καλώ τον εξοχότατο πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας να κλείσει την υπόθεση» πρόσθεσε δε ο κ. Καμμένος, αποστασιοποιούμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. 

The post ΝΔ: Η κυβέρνηση τιμωρεί διπλωμάτη & ταξίαρχο επειδή έκαναν τη δουλειά τους appeared first on Think News.via http://ift.tt/2ACnceC

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.