Διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα

Παρά την καταστροφολογία και τον πόλεμο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του προς τον ελληνικό λαό το βράδυ της Δευτέρας (13/11/2017), εξήγγειλε την απόδοση κοινωνικού μερίσματος ύψους 1,4 δισ. ευρώ στις κοινωνικά ευπαθείς και οικονομικά αδύναμες ομάδες των Ελλήνων πολιτών.

Είναι η πρώτη φορά, μέσα στα τελευταία δέκα «πέτρινα» χρόνια του Μνημονίου που ακούγεται από πρωθυπουργό μια τόσο σημαντική οικονομική ενίσχυση προς τους πολίτες αυτής της χώρας
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δύσκολα χρόνια του Μνημονίου, ορισμένες κοινωνικές ομάδες, τα φτωχά οικονομικά στρώματα σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης. Ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε την αδικία σε βάρος τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Επί της ουσίας, το ύψος του κοινωνικού μερίσματος κινείται πολύ πιο πάνω από αυτό που είχε θέσει ως στόχο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έρχεται, μάλιστα, να αποκαταστήσει σοβαρές κοινωνικές αδικίες που προκάλεσαν οι στρεβλώσεις του Μνημονίου τα τελευταία χρόνια.


via http://ift.tt/2iba2y3

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.