Επέστρεψε στις φυλακές του Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Μιάμιση ώρα νωρίτερα από τη λήξη της 48ώρης άδειάς του επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Το «πιστόλι» της «17 Νοέμβρη» , έφτασε στις 10:30, αντί για τις 12:00 που έληγε η άδειά του, στον Κορυδαλλό, συνοδευόμενος από τον γιο του, Έκτορα και της σύντροφό του Αγγελική Σωτηροπούλου.

Ο Δημήτρης Κουφουντίνας έφυγε από το σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής στις 9 παρά τέταρτο το πρωί του Σαββάτου και στις 10:30 πέρασε των κατώφλι των φυλακών.

Σε όλη τη διάρκεια της άδειάς του ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση προκειμένου να αποφευχθεί ένα φιάσκο ανάλογο με αυτό του Χριστόδουλου Ξηρού ο οποίος το 2014 δεν είχε επιστρέψει στη φυλακή μετά από άδεια που είχε λάβει.

Άνδρες των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούσαν το ηγετικό μέλος της 17Ν από την πρώτη στιγμή που πέρασε τις «πύλες» των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να μεταφερθεί στο σπίτι του στο Βαρνάβα, μαζί με τη γυναίκα του Αγγελική Σωτηροπούλου και τον γιο του Έκτορα. 

Να σημειωθεί ότι με την παρέλευση 60 ημερών, θα έχει το δικαίωμα να καταθέσει νέο αίτημα χορήγησης άδειας.

Η διήμερη άδεια του ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν η πρώτη που έλαβε μετά από οκτώ χρόνια κράτησης και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων. 

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ Αμερικανοί, Βρετανοί και Τούρκοι δεν έκρυψαν την οργή τους. Οι αντιδράσεις γνωστοποιήθηκαν με τις αναρτήσεις στο Twitter των πρέσβεων Τζέφρι Πάιατ και Κέιτ Σμιθ και την ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ, αλλά και του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

The post Επέστρεψε στις φυλακές του Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zyPjy2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.