Τουρκική κορβέτα «παίζει με την φωτιά» στα όρια του πεδίου βολής της Άνδρου

Μετά τις υπερπτήσεις του ελικοπτέρου της τουρκικής ακτοφυλακής πάνω από τα Ίμια, την περασμένη εβδομάδα σε απάντηση την ελληνοαιγυπτιακής άσκησης στη Ρόδο, που η Άγκυρα θεωρεί αποστρατικοποιημένη, η γειτονική χώρα φέρεται αποφασισμένη να διατηρήσει ψηλά την ένταση, ρισκάροντας ακόμα και με τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος.

Η Τουρκία με την NAVTEX 1137/17 έχει εξαγγείλει άσκηση για σήμερα Δευτέρα στην περιοχή του κεντρικού Αιγαίου με την χρήση πυρών. Η περιοχή όμως που έχει «δεσμεύσει» η Άγκυρα χωρίς να έχει την σχετική δικαιοδοσία εκτός του ότι «κλείνει» μια μεγάλη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου, μέρος αυτής μπαίνει και μέσα στο πεδίο βολής της Άνδρου.

masdfdlfdgdg

Η ελληνική πλευρά εξέδωσε σχετική NAVTEX με αριθμό 680/17 με την οποία προειδοποιεί για το γεγονός. όλα τα παραπλέοντα σκάφη. Η Τουρκία από το πρωί έχει στείλει στην περιοχή που έχει δεσμεύσει, μια κορβέτα της, την οποία παρακολουθεί από κοντά μια κανονιοφόρος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία μέσω ασυρμάτου προειδοποίησε σχετικά το τουρκικό πλοίο, που μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει μπει στο ελληνικό πεδίο βολής.

f2hg1qn3

Τα δύο σκάφη παραμένουν στην περιοχή.

Πηγή: newsbeast.gr

The post Τουρκική κορβέτα «παίζει με την φωτιά» στα όρια του πεδίου βολής της Άνδρου appeared first on Think News.via http://ift.tt/2AchMXg

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.