Οι Συμμαθήτριές τους στο σχολείο τις κορόιδευαν αλλά αυτές οι 7 αδερφές δεν έκοψαν ποτέ τα μαλλιά τους. Ώσπου μια μέρα…

Οι αδερφές Sarah, Victoria, Isabella, Grace, Naomi, Dora και Mary Sutherland — και ο μοναδικός αδερφός τους Charlie — γεννήθηκαν μεταξύ του 1845 και του 1865 στη Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Καθώς μεγάλωναν, έγιναν διάσημες για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Τα παιδιά ζούσαν με τους γονείς τους σε μια φάρμα με γαλοπούλες και ήταν πολύ φτωχοί. Η μητέρα τους, που δυστυχώς απεβίωσε το 1867, ήταν ιδιαίτερα περήφανη για τα μακριά και πυκνά μαλλιά των παιδιών της. Για να μεγαλώνουν υγιή τα μαλλιά, τους άπλωνε μια αλοιφή καθημερινά, που παραμένει μυστικό το δραστικό συστατικό της. Το μοναδικό πρόβλημα με αυτή την αλοιφή ήταν ότι μύριζε πολύ άσχημα. Η μυρωδιά ήταν τόσο έντονη και δυσάρεστη, που τα παιδιά απέφευγαν να πηγαίνουν στο σχολείο για να αποφύγουν το κορόιδεμα από τους συμμαθητές τους. Αλλά η μυστική συνταγή σίγουρα έκανε τη δουλειά της: η αδερφή με τα πιο «κοντά» μαλλιά είχε μήκος 1,5 μέτρο και το μήκος μαλλιών της Victoria έφτανε τα 1,8 μέτρα!


Ο πατέρας τους, ο Fletcher Sutherland, ένας πάστορας, έβαζε τα παιδιά του να τραγουδούν στην εκκλησία, αλλά σύντομα παρατήρησε ότι το εκκλησίασμα ενδιαφερόταν λιγότερο για τις μουσικές τους ικανότητες και περισσότερο για τα μακριά τους μαλλιά, που συνδυαστικά έφταναν τα 9 μέτρα μήκος. Αμέσως είδε μια ευκαιρία να βγάλει κάποιο κέρδος από αυτή τη κατάσταση. Πήρε τα παιδιά του σε περιοδεία και είχαν μεγάλη επιτυχία. Το 1880 τραγούδησαν ακόμα και στο Broadway και ενώ περιφέρονταν στους δρόμους της Νέας Υόρκης τους πλησίασαν πολλοί θαυμαστές που αναγνώρισαν τα διάσημα μαλλιά τους. Αλλά η μεγαλύτερη φήμη ήρθε όταν ο πατέρας υπέγραψε ένα συμβόλαιο με το τσίρκο Barnum & Bailey Circus το 1884. Ο κόσμος ερχόταν από μακρινά μέρη για να δει τις νεαρές κοπέλες που διαφημίζονταν ως «Τα 7 θαύματα του κόσμου».


Στο τέλος του 19ου αιώνα, οι ασθένειες και η φτώχεια ήταν σε έξαρση, και σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τα πλούσια μαλλιά των αδερφών θεωρούνταν το απόλυτο σύμβολο του πλούτου, της ευεξίας και του εξωτισμού. Οι άνθρωποι απλά συναρπάζονταν με αυτές και σύντομα σκέφτηκαν μια ιδέα για να αξιοποιήσουν αυτό το θαυμασμό. Άρχισαν να παράγουν τα δικά τους προϊόντα περιποίησης μαλλιών, κάνοντας τη καλύτερη διαφήμιση με τα μαλλιά τους. Μέχρι το 1890 είχαν πουλήσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια μπουκάλια σαμπουάν αξίας 1,5 δολάριο το ένα, μια ακριβή τιμή, λαμβάνοντας υπόψη το μέσο εβδομαδιαίο μισθό εκείνης της εποχής.


Οι αδερφές Sutherland έβγαλαν μια περιουσία, και όταν πέθανε ο πατέρας τους, μετέτρεψαν τη μικρή φάρμα με γαλοπούλες σε ένα μεγάλο ακίνητο. Αντίθετα με την αθώα εικόνα τους, άρχισαν να κυκλοφορούν έξαλλες ιστορίες, που συμπεριλάμβαναν ναρκωτικά, παράνομες σχέσεις και αντιζηλίες στην καθημερινότητά τους. Ξόδευαν απερίσκεπτα χρήματα, και σύντομα η περιουσία τους εξανεμίστηκε. Τότε ήρθε το αποτελειωτικό χτύπημα: στις αρχές της δεκαετίας του 1920 στη μόδα ήταν το κοντό καρέ, και όσες γυναίκες είχαν μακριά μαλλιά θεωρούνταν ντεμοντέ. Ήταν η εποχή που οι αδερφές πέρασαν στην αφάνεια. 


Όταν η περιουσία τους εξανεμίστηκε και η έπαυλή τους κάηκε ολοσχερώς το 1938, οι τρεις αδερφές που επέζησαν (μονάχα οι τρεις παντρεύτηκαν) πέρασαν την υπόλοιπη ζωή τους σε απόλυτη φτώχεια, ειρωνικά όπως μεγάλωσαν. Η Grace ήταν η τελευταία αδερφή που απεβίωσε και συνέχισε να έχει εξαιρετικά μακριά μαλλιά μέχρι το θάνατό της το 1946.


Το μόνο που απομένει από τις διάσημες αδερφές Sutherland είναι οι πολυάριθμες φωτογραφίες τους με τα εξαιρετικά μακριά μαλλιά τους. Μέχρι σήμερα, πολλοί συναρπάζονται από την ιστορία τους. Θυμίζει την ιστορία της Ραπουνζέλ, αλλά χωρίς το ευχάριστο τέλος.


via http://ift.tt/2is3b2N

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.