Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το δολοφόνο της 32χρονης εφοριακού

Νέα δεδομένα για τη δολοφονία της άτυχης Εφοριακού. 

Μαρτυρίες τόσο για το ποιοι βρίσκονταν στο χώρο του νεκροταφείου την ώρα της δολοφονίας, για άτομα δηλαδή που είδαν το φονικό αλλά δεν μίλησαν, μαρτυρίες από στενά φιλικά πρόσωπα της άτυχης Δώρας Ζέμπερη που αποκαλύπτουν πώς αισθανόταν το τελευταίο διάστημα και το σημαντικότερο ένα τηλεφώνημα που έγινε στην εκπομπή Φως στο Τούνελ χθες το βράδυ από κλεμμένο κινητό με τον άνθρωπο που βρισκόταν στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου να υποστηρίζει ότι γνωρίζει τον δράστη. 

Τηλεφώνημα από κλεμμένο κινητό

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινή εκπομπής δόθηκε μια πληροφορία για το δολοφόνο από άτομο που υποστήριζε ότι τον γνώριζε. Όπως αποδείχτηκε στην πορεία, το τηλεφώνημα έγινε από κλεμμένο κινητό και ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία, από τους υπευθύνους της εκπομπής. 

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί και μια ακόμη πληροφορία που αποκαλύφθηκε χθες. Σύμφωνα με μαρτυρία στην εκπομπή το απόγευμα της μοιραίας μέρας  πριν γίνει γνωστή η δολοφονία, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας να μάθει πώς μπορεί να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Και αυτή η πληροφορία όπως αναφέρει το site anikolouli θα αξιοποιηθεί κατάλληλα από τις αρχές. 

Μέσα στην εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το κινητό της Εφοριακού το οποιό εκλάπη από τον δράστη που της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε εξέπεμψε δέκα λεπτά μετά τη δολοφονία της από την περιοχή της Ομόνοιας. Αυτό ήταν το τελευταίο στίγμα, στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε. 

Οι είσοδοι του νεκροταφείου

Οπως αποκάλυψε η έρευνα της εκπομπής, την ώρα της στυγερής δολοφονίας δεν υπήρχαν στο χώρο υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας, καθώς τελειώνουν την εργασία τους στις δύο το μεσημέρι και αυτό ο δράστης πρέπει να το γνώριζε. Είχε προηγηθεί γύρω στις τρεις μια κηδεία και μέσα σε μισή ώρα ο χώρος του κοιμητηρίου είχε σχεδόν αδειάσει. Η πίσω πόρτα είχε παραμείνει από πριν ανοιχτή και ίσως ο δράστης να είχε εισέλθει στο νεκροταφείο από εκεί. Όπως φάνηκε από την έρευνα της δημοσιογράφου ο δράστης πρέπει να βρισκόταν πίσω από το θύμα. Αυτός ο χώρος  του κοιμητηρίου δεν έχει συνήθως κόσμο. Ενδεχομένως να τον επέλεξε για να κρυφτεί και να αιφνιδιάσει την άτυχη Δώρα  με σκοπό να διαφύγει πάλι από εκεί χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Οι μαρτυρίες

Σημαντικές ήταν και οι μαρτυρίες για τη στιγμή της άγριας δολοφονίας, καθώς η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη αποκάλυψε ότι σε κοντινό μνήμα, τη στιγμή της δολοφονίας βρισκόταν ένα ζευγάρι. 

  • Η γυναίκα εκμυστηρεύτηκε σοκαρισμένη σε μάρτυρα που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη, πως «τα είδε όλα». Το ζευγάρι που συνήθιζε να επισκέπτεται το νεκροταφείο κάθε μέρα, δεν εμφανίστηκε ξανά μετά το φονικό.
  • Σύμφωνα με εργαζόμενο στο νεκροταφείο, ο πρώτος μάρτυρας που είδε τη Δώρα πεσμένη και αιμόφυρτη,  βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. «Αν το θύμα φώναζε αμέσως βοήθεια ίσως να ακουγόταν. Όμως ούρλιαζε και αυτό είναι το οξύμωρο. Στο χώρο του κοιμητηρίου πολλοί άνθρωποι εκφράζουν τον θρήνο τους με αυτόν τον τρόπο και όλοι νομίζουν ότι κάποιος ξεσπά για κάποιον αγαπημένο που έχασε. Δυστυχώς όλα δείχνουν πως η κοπέλα καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια και έδωσε χρόνο στον δράστη να φύγει», είπε χαρακτηριστικά.
  • Άλλη μάρτυρας περιέγραψε στη δημοσιογράφο όσα της διηγήθηκε μια φίλη της που βρισκόταν στον χώρο του κοιμητηρίου εκείνο το μοιραίο απόγευμα. «Άκουσε ένα δυνατό ουρλιαχτό που την τάραξε αλλά υπέθεσε πως κάποια μάνα έχασε το παιδί της. Επιτάχυνε το βήμα της και κατέβηκε προς τα κάτω. Αντίκρισε τον κοπέλα μέσα σε μια λίμνη αίματος πάνω σε ένα μνήμα και έναν νεαρό που είχε φτάσει πρώτος στο σημείο. Την ίδια ώρα είδε εκεί και ένα ακόμη άτομο, τον Νικόλα,  όπως ανέφερε χαρακτηριστικά χωρίς να μου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτόν. Ο ιερέας του νεκροταφείου δεν είχε ακόμα φανεί. Οι δύο άνδρες μιλούσαν στη Δώρα, αλλά εκείνη δεν απαντούσε».
  • «Την ώρα του φόνου ο φύλακας ενημερώθηκε πως χτύπησε μια κοπέλα και χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί, έτρεξε γρήγορα εκεί που βρισκόταν το θύμα, δίχως να κλείσει την κεντρική είσοδο», ανέφερε ένας από τους επόπτες του νεκροταφείου μιλώντας στο Φως στο Τούνελ. Με το που ακούστηκε η είδηση του θανάτου, επικράτησε αναστάτωση. Την ώρα που οι περισσότεροι έτρεχαν πάνω – κάτω, ένας που έμεινε πίσω στο φυλάκιο της κεντρικής εισόδου, παρατήρησε δέκα λεπτά μετά το συμβάν, έναν άντρα που δεν είχε ξαναδεί μέχρι τότε, να βγαίνει από το νεκροταφείο. Είχε ύψος περίπου 1.75, ήταν γεροδεμένος ηλικίας 40 με 45 χρόνων με καστανά μαλλιά . Ήταν λίγο αξύριστος και φορούσε παλιά ρούχα δουλειάς αλλά όχι λερωμένα. Τζιν παντελόνι, πορτοκαλί μπλουζάκι, μπεζ γιλέκο και σκούρα μπλε πάνινα παπούτσια. Ο άνδρας αυτός φεύγοντας, ψέλλισε κάτι στα ελληνικά, που δεν κατάλαβε ο μάρτυρας.
  • «Ο δράστης πρέπει να διέφυγε από την μάντρα της πίσω πλευράς, εκτός κι αν ήταν τόσο ψύχραιμος που βγήκε περπατώντας σαν να μην έτρεχε τίποτε»,  ανέφερε φύλακας του κοιμητηρίου. Ο ίδιος δεν είδε κάποιον ή κάτι που να του κίνησε την περιέργεια.  Όπως είπε, τη νύχτα μετά το συμβάν,  αστυνομικοί παρέμειναν στο νεκροταφείο και συνέχιζαν τις έρευνες.
  • Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κοιμητηρίου,  ο δράστης θα μπορούσε να έχει διαφύγει από παντού. «Έχει τύχει να κυνηγήσουμε περιθωριακό που πήδηξε την μάντρα κι έφυγε σαν γάτα!» τόνισε χαρακτηριστικά.«Ίσως και να είχε κρυφτεί για κάποιες ώρες μέσα σε έναν οικογενειακό τάφο. Υπάρχουν πολλοί που είναι ανοιχτοί και άλλοι με υπόγεια.  Στην αρχή οι αστυνομικές έρευνες είχαν περιοριστεί στο σημείο του συμβάντος. Κανείς δεν ξέρει..», τόνισε.
  • Η συνομιλία της δημοσιογράφου με μία ακόμη μάρτυρα, φέρνει στο φως λεπτομέρειες για την παρουσία ενός περίεργου ατόμου.Ένας άνδρας είχε σταματήσει στον τάφο που επισκεπτόταν η Δώρα. Στην μάρτυρα έκανε εντύπωση το εχθρικό του ύφος. Είχε ύψος 1.75, μακριά μαλλιά και μούσι. Φορούσε τζιν παντελόνι και τζιν μπουφάν. Την κοίταξε άγρια και έφυγε από την κεντρική πύλη. «Δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ πριν εδώ και μου φάνηκε πολύ παράξενος. Μου κίνησε την περιέργεια γιατί φαινόταν αγχωμένος,  σαν να έψαχνε κάτι. Αν τον έβλεπα σε φωτογραφία σίγουρα θα μπορούσα να τον αναγνωρίσω»,  είπε χαρακτηριστικά.
  • Σε άλλον μάρτυρα την περιέργεια κίνησε ένα ιδιαίτερο. Έκανε λόγο για ένα άτομο που εμφανίστηκε πρωινές ώρες στο νεκροταφείο, προσπάθησε να αποφύγει τον κόσμο που βρισκόταν εκεί  και να περάσει απαρατήρητο. Μπήκε από την πίσω είσοδο και για τις κινήσεις του έχει ενημερωθεί η Αστυνομία.

 

The post Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το δολοφόνο της 32χρονης εφοριακού appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zfKKGJ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.