Σοκ! Στους 13 οι νεκροί από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική

Αναζητούν τυχόν αγνοούμενους

Ανεβαίνει συνεχώς  ο αριθμός των νεκρών από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Αττική και κυρίως την περιοχή των Μεγάρων και την Μάνδρα Αττικής. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης η Πυροσβεστική έδινε έντεκα νεκρούς στη Μάνδρα ενώ το Λιμενικό εντόπισε δύο σορούς (έναν άντρα 55 ετών στο λιμάνι της Ελευσίνας και ακόμη έναν ηλικίας 80 ετών στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων Ασπροπύργου.
Στο Θράσιο νοσοκομείο νοσηλεύονται και 9 τραυματίες με μία γυναίκα να είναι..
διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μία έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν για νοσηλεία, αλλα η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Το θέμα είναι ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αγνοοούμενοι και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, εαν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.
Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα, στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους.
Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άτομα που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής και την πορεία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο Ν. Τόσκας θα μεταβεί άμεσα στην περιοχή.
via http://ift.tt/2AHxV7p

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.