Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 111 Πτέρυγα Μάχης (Photos)

Με την αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή του LOA(Letter of Offer and Acceptance) από το Αμερικανικό Κογκρέσο στο ελληνικό αίτημα για την αναβάθμιση του στόλου των τριών τύπων F-16(Block 50, Block 52+, Block 52+ Advanced), της πολεμικής μας αεροπορίας να έχει ξεκινήσει, ο αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος(Ι) Χρήστος Χριστοδούλου πραγματοποίησε μια επίσκεψη ισχυρού συμβολισμού. 

Το πρωί βρέθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης όπου συνομίλησε με τα στελέχη και το προσωπικό των τριών πολεμικών μοιρών αλλά και του Σμήνους Μετεκπαίδευσης που εδρεύουν στη βάση του Βόλου. Άλλωστε το πλάνο αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει εκπονήσει το ΓΕΑ, επιφέρει δραστικές αλλαγές ειδικά για την 330η μοίρα μέσω της οποίας επιχειρει το σύνολο των F-16 Block-30.

Με βάση τον σχεδιασμό από τα 32 αεροσκάφη της συγκεκριμένης έκδοσης, θα πουληθούν τα 12 και με τα υπόλοιπα 20 θα δημιουργηθεί μια μοίρα εκπαίδευσης. Σε ότι αφορά στις άλλες δυο μοίρες (341 και 347) με τα 38 αεροσκάφη Block-50 που διαθέτει ο στόλος της πολεμικής αεροπορίας με την νέα χρονιά αναμένεται να περάσουν στον αστερισμό της αναβάθμισης από τα συστήματα και τα υλικά που αφαιρεθούν από τα 55 μαχητικά της έκδοσης Block 52+. 

The post Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 111 Πτέρυγα Μάχης (Photos) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2m9xGjd

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.