Κιμ: Tα πυρηνικά μας όπλα μπορούν να εγγυηθούν την κυριαρχία μας

Τα ισχυρά αποτρεπτικά πυρηνικά όπλα που διαθέτουμε μπορούν να εγγυηθούν την κυριαρχία μας προειδοποιεί μέσω των εγχώριων κρατικών μέσων ενημέρωσης ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Τραμπ ότι «μόνο ένα πράγμα θα λειτουργήσει» για την αντιμετώπιση της απομονωμένης χώρας.

Ο Tραμπ δεν προσδιόρισε σε ποιο πράγμα αναφερόταν αλλά

πιθανότατα το σχόλιό του παραπέμπει σε στρατιωτική δράση εναντίον της απομονωμένης χώρας.

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν σε ομιλία που είχε το Σάββατο ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας ανέφερε σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ ότι είναι αντιμέτωπος με μια «περίπλοκη διεθνή κατάσταση».

Είπε επίσης, αναφερόμενος στις «παρατεταμένες πυρηνικές απειλές των Αμερικανών ιμπεριαλιστών», ότι τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας αποτελούν ένα «ισχυρό αποτρεπτικό μέσο που διασφαλίζει σταθερά την ειρήνη και την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο και στη βορειοανατολική Ασία».

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους πάνω από την Ιαπωνία και πραγματοποίησε την έκτη πυρηνική της δοκιμή ενώ είναι κοντά στο να πραγματοποιήσει τον βασικό της στόχο, να αναπτύξει πύραυλο με πυρηνική απόληξη ικανό να χτυπήσει την ηπειρωτική χώρα.

Ρώσος νομοθέτης που επέστρεψε από επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα ανέφερε πως η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι εάν χρειαστεί οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «καταστρέψουν εντελώς» τη Βόρεια Κορέα, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συμμάχους τους.

Πηγή: SKAI.grvia http://ift.tt/2zgj83H

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.