Οι κουρδοαραβικές SDF ανακοίνωσαν και τυπικά την «ιστορική νίκη» στη Ράκα

Ο κουρδοαραβικός συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), χαιρέτισε «την ιστορική νίκη» εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, η οποία εκδιώχθηκε από το προπύργιό της, Ράκα, χωρίς όμως να ανακοινώσει την άμεση μεταβίβαση της διακυβέρνησης της πόλης σε πολιτική αρχή.

«Αφιερώνουμε την ιστορική αυτή νίκη σε όλη την ανθρωπότητα», ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Ράκα o εκπρόσωπος των SDF Τάλαλ Σέλο.

Ο κ. Σέλο μιλούσε ενώπιον τοπικών αξιωματούχων, μελών του τοπικού Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα και μαχητών των SDF από το στάδιο της πόλης, την τελευταία θέση των τζιχαντιστών που κατέλαβε ο συνασπισμός την Τρίτη.

Ωστόσο οι SDF δεν ανακοίνωσαν αμέσως τη μεταβίβαση της διακυβέρνησης της πόλης, που συγκλονίζεται εδώ και τέσσερις μήνες από μάχες, στο Πολιτικό Συμβούλιο της Ράκα.

«Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τα σύνορα της επαρχίας από όλες τις εξωτερικές απειλές και επιβεβαιώνουμε ότι η μελλοντική επαρχία της Ράκα θα κυβερνάται από τον λαό της στο πλαίσιο μιας αποκεντρωμένης, ομοσπονδιακής, δημοκρατικής Συρίας, στην οποία οι πολίτες της επαρχίας θα διαχειρίζονται οι ίδιοι τις υποθέσεις τους», ανέφεραν οι SDF σε ανακοίνωσή τους στην οποία κήρυσσαν επισήμως την ανακατάληψη της Ράκα.

«Θα μεταβιβάσουμε τη διακυβέρνηση σε μια πολιτική αρχή μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες εκκαθάρισης», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Η πόλη ήταν παγκόσμια «πρωτεύουσα» του «ισλαμικού χαλιφάτου» του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και είναι γεμάτη με νάρκες, κάτι που καθιστά σχεδόν αδύνατη την άμεση επιστροφή των αμάχων στις εστίες τους. Οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης και η αναζήτηση πιθανών πυρήνων εν υπνώσει που εξακολουθούν να κρύβονται στην πόλη δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

 

The post Οι κουρδοαραβικές SDF ανακοίνωσαν και τυπικά την «ιστορική νίκη» στη Ράκα appeared first on Think News.via http://ift.tt/2l2jIil

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.