Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος “απάντησε” στην πτήση Τσίπρα με F-16

Με διπλή παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου «απάντησε» στην πτήση του Αλέξη Τσίπρα με F-16 πάνω από το Αιγαίο, η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πετούσε πάνω από το Βόρειο Αιγαίο, μαζί με άλλα δύο μαχητικά F-16, η Τουρκία παραβίασε το FIR Αθηνών με αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί οι Τούρκοι, καθώς τρεις περίπου ώρες μετά την προσγείωση των ελληνικών F-16, εισήλθε στον εθνικό εναέριο χώρο, μεταξύ Χίου και Σάμου, ένα ζευγάρι τουρκικών ίδιων μαχητικών, το οποίο αποχώρησε λίγο αργότερα.

Ο πρωθυπουργός είχε φροντίσει νωρίτερα να στείλει μήνυμα στους γείτονες τονίζοντας ότι “υπερασπιζόσαστε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, διότι εμείς είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητα μας να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μια ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη αυτή την περιοχή”.

The post Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος “απάντησε” στην πτήση Τσίπρα με F-16 appeared first on Think News.via http://ift.tt/2hDj4D6

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.