“Παρμενίων”: Μηχανικό πρόβλημα παρουσίασε F-16 που αναχαίτισε τουρκικά μαχητικά

Στην Κάρπαθο προσγειώθηκε με ασφάλεια το απόγευμα της Τετάρτης ένα ελληνικό μαχητικό F- 16, το οποίο παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών.

Το αεροσκάφος πουν βρισκόταν σε επιφυλακή ετοιμότητας, είχε σηκωθεί για αναχαίτιση από τη Σούδα της Κρήτης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης ενημέρωσε άμεσα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» και ο Πάνος Καμμένος διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας για να λάβει επιπλέον πληροφορίες.

Οι Τούρκοι έχουν επικεντρώσει σήμερα τις προκλήσεις τους στη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κατελόριζου.Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μαζικές παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στην περιοχή,αλλά το πιο προκλητικό είναι η πτήση κατασκοπευτικών αεροσκαφών CN-235,στη Ρόδο.

Στο νησί έχει προγραμματιστεί να γίνει η απόβαση που προβλέπεται στα σενάρια της άσκησης Παρμενίωνας.Όλες οι δυνάμεις του νησιού φυσικά έχουν αναπτυχθεί όπως προβλέπεται και είναι τουλάχιστον προκλητικό να πετάνε στη περιοχή τουρκικά κατασκοπευτικά έχοντας ως άλοθι “νατοϊκές πτήσεις”.

The post “Παρμενίων”: Μηχανικό πρόβλημα παρουσίασε F-16 που αναχαίτισε τουρκικά μαχητικά appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xTv7UC

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.