Καταλονία: Ο πρωθυπουργός ανέβαλε την ομιλία του στην τοπική Βουλή για την Τρίτη

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν ανέβαλε για την Τρίτη την ομιλία του ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου, ομιλία που αρχικά είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα και κατά τη διάρκειά της επρόκειτο να πάρει θέση απέναντι στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

«Ο πρόεδρος Πουτζντεμόν ζητά να παρέμβει την Τρίτη ενώπιον του κοινοβουλίου για να πάρει θέση ως προς τη σημερινή πολιτική κατάσταση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, μία ημέρα αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας απαγόρευσε τη σύγκληση της ολομέλειας του τοπικού κοινοβουλίου.

Κοινοβουλευτικά στελέχη των Καταλανών αυτονομιστών συναντώνται σήμερα για να αποφασίσουν για τον χρόνο της παρέμβασης του καταλανού ηγέτη.

Δεν είναι σαφές εάν η ολομέλεια του καταλανικού κοινοβουλίου θα συνέλθει τελικά τη Δευτέρα για να προχωρήσει στην κήρυξη της ανεξαρτησίας της ισπανικής περιοχής, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ραούλ Ρομέβα, στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης, ο οποίος επέμεινε ότι το τοπικό κοινοβούλιο θα αψηφήσει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας που απαγορεύει τη σύγκληση του σώματος.

Οι αυτονομιστές αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο μίας πράξης κήρυξης ανεξαρτησίας μονομερώς κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης του κοινοβουλίου.

Πηγή: naftemporiki.gr


via http://ift.tt/2y1jeMo

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.