Έβρος: Έντονες διαμαρτυρίες γονέων για το βιβλίο των Θρησκευτικών – Προωθούν τον ισλαμισμό στα Χριστιανόπουλα

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες γονέων σε Δημοτικά σχολεία του Έβρου σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών της Δ’ τάξης.

Πιο συγκεκριμένα οι γονείς αντιδρούν με το κεφάλαιο “Προσευχές άλλων θρησκευτικών παραδόσεων”, στο οποίο τα παιδιά καλούνται να γνωρίσουν και άλλες θρησκείες όπως έιναι ο Ιουδαϊσμός, το Ισλάμ και άλλα.

Η πιο μεγάλη ένσταση των γονέων αφορά τον μουσουλμανισμό, που όπως ανέφεραν στο e-evros.gr είναι απαράδεκτη η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να προωθεί τον ισλαμισμό στα Χριστιανόπουλα.

Να σημειώσουμε πως στο βιβλίο η ενότητα του Ισλάμ ξεκινά με την έκφραση “Στο όνομα του ελεήμονος και φιλέσπλαχνου Αλάχ”, η οποία είναι η τυπικότερη προσευχή του Ισλάμ.

Αρκετοί, μάλιστα είναι οι γονείς των μαθητών σε Δημοτικά Σχολεία του Έβρου που απευθυνόμενοι προς τις Διευθύνσεις των Σχολείων ζητούν να διευθετηθεί το ζήτημα, άλλοι επιστρέφουν τα βιβλία και άλλοι ζητούν την απαλλαγή των παιδιών τους από το μάθημα των θρησκευτικών.

Να τονίσουμε πως η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) προ ημερών ζήτησε να αποσυρθούν από τα σχολεία οι Φάκελοι του μαθήματος των Θρησκευτικών, που όπως ανέφεραν διδάσκουν ένα πανθρησκειακό μάθημα, που ενσταλάζει εντέχνως στις ψυχές των μαθητών την πεποίθηση ότι “όλες οι θρησκείες είναι λίγο-πολύ το ίδιο”, και επίσης δήλωσε πως η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στέκεται στο πλευρό των γονέων.

Τέλος κατήγγειλε την αντιδημοκρατική, αντιπαιδαγωγική και αντορθόδοξη πολιτική του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου.

 Πηγή: e-evros.gr

The post Έβρος: Έντονες διαμαρτυρίες γονέων για το βιβλίο των Θρησκευτικών – Προωθούν τον ισλαμισμό στα Χριστιανόπουλα appeared first on Think News.via http://ift.tt/2gDccpu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.