Νυχτερινές συσκέψεις σε εφημερίδες

ΝΕΑ τόσο προς τα δεξιά που θα τρακάρουν στο τέλος

Στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη της Εφημερίδας των Συντακτών για το σημερινό πρωτοσέλιδο, αυτό το καταπληκτικό «Ο κόσμος αλλάζει, μη σας τρομάζει», αναφερθήκαμε ευθύς εξαρχής στην ταυτότητα φύλου. Αποτελούσε, δίχως άλλο, το πρώτο θέμα.
Ξέρετε, στις συσκέψεις μας τις βραδινές συνήθως διαφωνούμε. Τι λέω; Πάντα διαφωνούμε. Ανταλλάσσουμε απόψεις, κουβεντιάζουμε, βρίσκουμε μία κοινή συνισταμένη. Συμβαίνει και στις άλλες εφημερίδες, εννοείται. Σε όλες..
Χθες λοιπόν όλοι, ομοφώνως, καταλήξαμε στο εξής: η ταυτότητα φύλου είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά συγκεκριμένους (ταλαιπωρημένους) συμπολίτες μας και πρέπει, όχι μόνο να προχωρήσει τάχιστα, αλλά να μείνει εκτός πολιτικής και μικροπολιτικής. Ούτε Νέα Δημοκρατία, ούτε η δεξιά του Κυρίου, ούτε Ανεξάρτητοι-Χριστιανοί-Ελληνες, ούτε τίποτε. Είπαμε, ο κόσμος αλλάζει!
Προφανώς στα ΝΕΑ είχαν διαφορετική άποψη. Το πρωτοσέλιδο το βλέπετε. Ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητεί ταυτότητα φύλου (πόσο έξυπνο ρε φίλε...), οι ψεκασμένοι ακροδεξιοί, τα άλλοθι της αριστεροσύνης και η εκκλησία της Ελλάδας ευλόγησον.
Όλα στην υπηρεσία της αντιπολίτευσης.
Εν τω μεταξύ δεν βρήκαν να γράψουν ούτε λέξη στο πρωτοσέλιδο για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των μεταναστών στον Ασπρόπυργο. Λογικό και αναμενόμενο από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία δεν έβγαλε καν ανακοίνωση για το θέμα.

Δ. Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)


via http://ift.tt/2z8C9F2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.