Μητσοτάκης: Σόου αριστερού προοδευτισμού το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου - ΒΙΝΤΕΟ


Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ήρθε ο κ. Τσίπρας χθες στη βουλή να μας κάνει διάλεξη περί φιλελευθερισμού, αλλά για όλα τα ουσιαστικά ζητήματα δεν είπε λέξη. Ίσως ο λογογράφος του τα αμέλησε ή δεν γνωρίζει το θέμα σε βάθος. Νομίζω ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει και γι’ αυτό σπεύσατε να φέρετε το νομοσχέδιο αυτό σε αυτή τη συγκυρία, είναι να κάνετε ένα σόου αριστερού προοδευτισμού την ώρα που ασκείτε την εξουσία με τον πιο αναχρονιστικό και συντηρητικό τρόπο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο ανεύθυνο και πρόχειρο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, το ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου αποτελεί μια αυτονόητη αναγκαιότητα σε ένα σύγχρονο κράτους δικαίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι αν η κυβέρνηση εξηγούσε ψύχραιμα το θέμα, η πλειοψηφία των Ελλήνων θα στήριζε ανεπιφύλακτα αυτή τη θεσμική αλλαγή. Η κυβέρνηση, όμως σημείωσε, επέλεξε την επικοινωνιακή διαχείριση και επιδιώκει να νομοθετήσει και πάλι χωρίς να επιδιώξει τις αναγκαίες συναινέσεις.

Η ταυτότητα φύλου αποτελεί ζήτημα αυτοπροσδιορισμού, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να υπογραμμίσει: "Απαιτείται όμως για μία τέτοια απόφαση ωριμότητα, που μόνο η ηλικία μπορεί να εξασφαλίσει. Για εμάς είναι αδιανότητο στα 15 να απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ, αλλά να επιτρέπεται το άτομο να λάβει μία τόσο σημαντική απόφαση. Επίσης, η απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο μία φορά και όχι δίχως ιατρική γνωμάτευση. Θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι η επιλογή της απόφασης είναι ενσυνείδητη και ότι δεν υπάρχουν συνέπειες για ανήλικα τέκνα, εφόσον υπάρχουν".

"Από τις 43 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 38, δηλαδή σχεδόν σε όλες, η διαδικασία αναγνώρισης προϋποθέτει ιατρική διάγνωση....Παριστάνετε τους προοδευτικούς και αδιαφορείτε για την πιθανότητα ένα παιδί 18 χρονών να πάρει τέτοια απόφαση, χωρίς ιατρική δικλίδα ασφαλείας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε άρον άρον στη Βουλή λίγο πριν από τον προϋπολογισμό σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά να κρύψετε την καθολική αποτυχία της.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης διάβασε το απόσπασμα ενός άρθρου τριών ψυχιάτρων σχετικά με το θέμα και είπε πως μίλησε με έναν από αυτούς. "Μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα νέο παιδί που τον βρήκε και του ζήτησε να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Πραγματική ιστορία και μου λέτε εσείς ότι είναι προοδευτικό να αδιαφορείτε για την πιθανότητα ενός παιδιού 18 χρονών να πάρει μια τέτοια απόφαση χωρίς να υπάρχει ιατρική δικλείδα ασφαλείας. Είναι πραγματική ιστορία κ. υπουργέ" τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ, γιατί, όπως σημείωσε, το νομοσχέδιο «επιχειρεί να ρυθμίσει ένα υπαρκτό ζήτημα με τελείως λάθος τρόπο».

Σας καλώ να ψηφίσετε την πρόταση μας. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ανεύθυνο νομοσχέδιο της κυβέρνηση σας και όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση νόμου για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον χειρισμό αυτής της υπόθεσης. Δεν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τα διεμφυλικά άτομα για να ξεφύγετε από τα αδιέξοδα στα οποία έχετε βάλει τη χώρα. Εμείς θα διασφαλίζουμε ότι πήραν την απόφαση συνειδητοποιημένα και όχι ανεύθυνα όπως κυβερνάτε εσείς αυτόν τον τόπο.via http://ift.tt/2fY0fdj

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.