Η ατζέντα της Συνόδου Ελλάδας-Αλβανίας-Βουλγαρίας-ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, οι προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και η περαιτέρω προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας, θα συζητηθούν, θα συζητηθούν κυρίως στη δεύτερη Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη αύριο και την Πέμπτη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών των τεσσάρων χωρών, καθώς και αξιωματούχων των Υπουργείων Ενέργειας.

Όπως τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η Συνάντηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της ελληνικής διπλωματίας για την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των όμορων κρατών των νοτίων Βαλκανίων και αποτελεί συνέχεια της τετραμερούς Υπουργικής Συνάντησης του 2016.

Εξάλλου, θα τεθούν θέματα ασφάλειας, πυρόσβεσης και ενέργειας.

Από ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ο οποίος θα προεδρεύσει των εργασιών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας και, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο ΓΓ, Μ. Βερροιόπουλος.

Με τη λήξη των εργασιών, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 17:00.

The post Η ατζέντα της Συνόδου Ελλάδας-Αλβανίας-Βουλγαρίας-ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη appeared first on Think News.via http://ift.tt/2fJdcrb

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.