Δημοψηφίσματα στην Ιταλία για περιορισμένη αυτονομία.

Στις 22 Οκτωβρίου, στις περιφέρειες με πρωτεύουσες το Μιλάνο και την Βενετία, θα οργανωθεί συμβουλευτικό δημοψήφισμα. Το ερώτημα είναι αν θέλουν περισσότερη αυτονομία στην παιδεία, τον πολιτισμό και τη δικαιοσύνη.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Λέγκα και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει το «ναι», αφού υπέρ της αυτονομίας αυτής έχουν ταχθεί η Λέγκα, η κεντροδεξιά Φόρτσα Ιτάλια, τα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο και ισχυροί δήμαρχοι που ανήκουν στην κεντροαριστερά. Δεν θα υπάρξουν άμεσες συνέπειες διότι θα πρέπει να ξεκινήσει μια αναλυτική διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση της Ρώμης.

Η κίνηση αυτή όμως τις τελευταίες ημέρες αμφισβητείται όλο και πιο έντονα. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, σε έναγκάλοπ που παρήγγειλε η ίδια η Λέγκα,έδειξε ότι το 54% των ενδιαφερόμενων πολιτών, θεωρεί το δημοψήφισμα «ένα περιττό έξοδο».

Μόνον στην περιφέρεια του Μιλάνου -στην Λομβαρδία-για ηλεκτρονική ψήφο και αγορά υπολογιστών, θα διατεθούν είκοσι δυο εκατομμύρια ευρώ. Το συνολικό κόστος, για την διοργάνωση του συμβουλευτικού αυτού δημοψηφίσματος στην Λομβαρδία και στο Βένετο, ξεπερνά τα εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: dw.com


via http://ift.tt/2zdOZlB

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.