Ισπανός ΥΠΕΞ: Ψεύτικες οι φωτογραφίες αστυνομικής βίας στην Καταλονία

Για «ψεύτικες φωτογραφίες» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αλφόνσο Ντάστις απαντώντας στις διεθνείς αντιδράσεις για τις βιαιοπραγίες της ισπανικής αστυνομίας και εθνοφυλακής κατά Καταλανών πολιτών στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας επέμεινε δε, ότι οι ισπανικές αρχές δεν «βγήκαν εκτός ορίων» στο καταλανικό δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με την καταλανική κυβέρνηση, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν 844 άνθρωποι και 33 αστυνομικοί. Σημειώνεται ότι οι πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποίησαν οι Ισπανοί αστυνομικοί είναι εκτός νόμου στην Καταλονία.

Μιλώντας στον ανταποκριτή του Sky News στην Ισπανία Μαρκ Στόουν, ο Ισπανός υπουργός ισχυρίστηκε ότι κάποιες από τις φωτογραφίες που είδε, και απεικονίζουν αστυνομικούς της Ισπανίας, να σέρνουν πολίτες ή να τους χτυπούν με κλομπ, χρονολογούνται από το 2012. «Περιμένω να μού δείξετε πληροφορίες που δεν είναι αμφισβητούμενες» επέμεινε ο Ντάστις.

«Δεν αμφισβητώ ότι είδατε ό,τι είδατε, αλλά έχω δει και εγώ ψεύτικες φωτογραφίες που κυκλοφορούν (στο διαδίκτυο) από το 2012. Πρέπει να είστε λοιπόν, υπομονετικοί» είπε μεταξύ άλλων.

Η στάση του Ντάστις προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βρετανού δημοσιογράφου, που ανέφερε: «είπατε για ψεύτικες ειδήσεις. Είναι πολύ δύσκολο να είναι ψεύτικα τα πράγματα που βλέπεις μπροστά στα μάτια σου. Μπορεί να υπάρχουν ψεύτικες φωτογραφίες στο διαδίκτυο, δεν το ξέρω αυτό, αλλά ό,τι είδαμε συνέβαινε μπροστά μας» τόνισε ο Στόουν.

Πηγή: skai.gr


via http://ift.tt/2g79vMS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.