Το χρονικό του μακελειού στο Λας Βέγκας


Το βράδυ της Κυριακής, ο Στίβεν Πάντοκ άνοιξε πυρ εναντίον του κοινού σε μια συναυλία κάντρι στο Λας Βέγκας, σκοτώνοντας 58 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 500 από τη σουίτα δύο δωματίων που είχε νοικιάσει στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Μανταλέι Μπέι.

Ακολουθεί η χρονολογική καταγραφή των γεγονότων που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η αστυνομία για την πιο πολύνεκρη επίθεση με τη χρήση όπλων στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία.

- 22:05. Ο Στίβεν Πάντοκ ανοίγει πυρ εναντίον του πλήθους.

- 22:12. Δύο αστυνομικοί φθάνουν στον 31ο όροφο του ξενοδοχείου Μανταλέι Μπέι και αναφέρουν μέσω ασυρμάτου ότι τα πυρά προέρχονται από τον όροφο ακριβώς από πάνω τους.

- 22:15. Τελευταίοι πυροβολισμοί.

- 22:17. Οι δύο αστυνομικοί φθάνουν στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου.

-22:18. Ένας φύλακας λέει στους αστυνομικούς ότι τραυματίστηκε από σφαίρες και δίνει πληροφορίες στους αστυνομικούς για το σημείο όπου βρίσκεται ο δράστης. Πάνω από 200 σφαίρες εβλήθησαν από το δωμάτιο.

-22:26-22:30. Οκτώ ακόμη αστυνομικοί φθάνουν στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου. Αρχίζουν να εισβάλουν από δωμάτιο σε δωμάτιο για να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν ένοπλοι ή τραυματίες.

23:20. Οι αστυνομικοί χρησιμοποιώντας εκρηκτικά παραβιάζουν την πόρτα του δωματίου του δράστη. Τον βρίσκουν να κείτεται στο δάπεδο. Η πόρτα του δεύτερου δωματίου της σουίτας είναι κλειδωμένη.

23:27. Οι αστυνομικοί παραβιάζουν τη δεύτερη πόρτα και διαπιστώνουν ότι δεν βρίσκεται κανείς άλλος μέσα στη σουίτα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή ΦΩΤΟ: Daily Mailvia http://ift.tt/2yKD7GP

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.