Αναταραχή στους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς για αλλαγές ΥΠΑΜ

Η αποκάλυψη των αλλαγών εντός του υπουργείου Άμυνας με κύριο γνώμονά την μείωση του ένστολου στρατιωτικού προσωπικού και τοποθέτηση νέων πολιτικών προσώπων προκαλεί αναταραχή εντός της Εθνικής Φρουράς. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το πρωί – όταν δημοσιοποιήθηκε η είδηση – καταγράφεται μια έντονη κινητικότητα στις τάξεις των Κυπρίων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας κύρια ανησυχία των αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς είναι πως θα υπάρξει περαιτέρω αποψίλωση της στελέχωσης της δύναμης κυρίως σε επίπεδο ανώτερων αξιωματικών. Και φαίνεται πως παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας οι αξιωματικοί της ΕΦ δεν έχουν πειστεί.
 
Πρόσθετο προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός ότι στο προϋπολογισμό το 2018 έχει περιληφθεί κονδύλι για την πρόσληψη πολιτικών στελεχών στο υπουργείο Άμυνας. Ενώ σημειώνεται με έντονο τρόπο το ότι γι’ αυτές τις θέσεις προνοούνται και δύο με υψηλές κλίμακες (όπως γράψαμε στην προηγούμενη είδηση θα είναι θέσεις διευθυντών).
 
Τα μόνιμα στελέχη της ΕΦ σημειώνουν πως είναι μεν καλοδεχούμενες οι αλλαγές στη στελέχωση του υπουργείου Άμυνας και η πλήρωση θέσεων με πολιτικά πρόσωπα εκεί και όπου χρειάζεται πλην όμως υποστηρίζουν πως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος των ένστολων μελών της δύναμης. Τονίζουν δε περαιτέρω πως την ώρα που ανάμεναν ενίσχυση της στελέχωσης της Εθνικής Φρουράς με πρόσθετο αριθμό αξιωματικών σύμφωνα και με τις ανάγκες που καταγράφονται σε έκθεση του ΓΕΕΦ μαθαίνουν ότι στο προϋπολογισμό της Εθνικής Φρουράς υπάρχει πρόνοια για ενίσχυση του πολιτικού προσωπικού του ΥΠΑΜ.
 
Με βάση τα δεδομένα αυτά θα πρέπει να αναμένεται να ανοίξει ένα κεφάλαιο αντιπαραθέσεως σε διάφορα επίπεδα ενόψει και της συζήτησης του προϋπολογισμού του υπουργείου Αμυνας στη Βουλή εντός των προσεχών εβδομάδων. Εάν οι αξιωματικοί της ΕΦ πείσουν την πλειοψηφία των κομμάτων αποκλείεται να δούμε και ανατροπή των εν λόγω σχεδίων. Γι’ αυτό και η περαιτέρω εξέλιξη αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον και κυρίως θα φανεί προς ποια κατεύθυνση θα γείρει η πλάστιγγα.

The post Αναταραχή στους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς για αλλαγές ΥΠΑΜ appeared first on Think News.via http://ift.tt/2ye7shS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.