Η Αλβανία ξεκίνησε την επιχείρηση αφανισμού των Ελλήνων της Χειμάρρας

Αψηφώντας την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος, που διέταξε το “πάγωμα” των κατεδαφίσεων στο πλαίσιο του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης, οι αλβανικές Αρχές προχώρησαν σε νέες κατεδαφίσει ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Στις 6:00 το πρωί εμφανίστηκαν οι μπουλντόζες στο κέντρο της Χειμάρρας οι οποίες συνοδευόταν από το ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πρόκειται για μια κίνηση αιφνιδιασμού ώστε οι κάτοικοι να μην μπορέσουν να αντιδράσουν άμεσα.

Παρόμοια τακτική η Αλβανική κυβέρνηση είχε πραγματοποιήσει και στην κατεδάφιση της εκκλησιάς του χωρίου Δρυμάδες.

Είναι γνωστό σε όλους μας πως οι κατεδαφίσεις αυτές γίνονται επιλεκτικά και αφορά μόνο τους Έλληνες της Χειμάρρας και πρώτη κατεδάφιση που έγινε το πρωί ήταν μια οικοδομή της οικογένειας Λυκώκα, η δεύτερη ήταν κατεδάφιση της επιχείρησης (βενζινάδικο) του Άλκη Νάτση και συνεχίζονται…

Από τις πρώτες πρωινές ώρες η Χειμάρρα έχει αποκλειστεί από πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας και έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία στα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι κατεδαφίσεις.

Υπενθυμίζουμε πως ο ίδιος Ράμα και οι υπουργοί του στις συναντήσεις που είχαν με τους κατοίκους της Χιμάρας είχαν δεσμευτεί πως οι κατεδαφίσεις θα σταματήσουν μέχρι να δοθούν λύσεις. Οι υποσχέσεις των

Σίγουρα ο πρόκειται για μια άνανδρη επίθεση του Ράμα στην Χιμάρα καθώς αθέτησε τις υποσχέσεις προς την Ελλάδα, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ανθέλληνας Έντι Ράμα ανήμπορος να αποφύγει το σκάνδαλο των ναρκωτικών στους κόλπους της κυβέρνησης του προσπαθεί να ξεσπάσει στους Χιμαριώτες ώστε να αποπροσανατολίσει την διεθνή γνώμη.

Οι κάτοικοι της Χειμάρρας αμύνονται των αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων με τον Εθνικό Ύμνο.

Οι κάτοικοι της Χιμάρας αμύνονται των αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων με τον Εθνικό Ύμνο

Posted by Himara.gr on Dienstag, 31. Oktober 2017

Πηγή: himara.gr

The post Η Αλβανία ξεκίνησε την επιχείρηση αφανισμού των Ελλήνων της Χειμάρρας appeared first on Think News.via http://ift.tt/2hq1OC8

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.