«Α-πε-λπι-σί-το» δια χειρός Λάκη!


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος σου έγραψα πως Λαζόπουλος-Φιλιππίδου «παντρεύουν»τις δυνάμεις τους σε επιθεώρηση δωματίου που θα φιλοξενείται κάθε Δευτέρα-Τρίτη στο Αθηνών και τις υπόλοιπες μέρες θα περιοδεύει σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, πρώτος σου πρόδωσα πως μουσική και τραγούδια του γράφει ο πολύς Σταμάτης Κραουνάκης και σου ... ανέβασα και στίχους εδώ. Και να που τώρα «έσκασε»και ο τίτλος με τις πρώτες φωτογραφίες της φιλόδοξης δουλειάς! «Α-πε-λπι-σί-το» είναι ο τίτλος του νέου «χτυπήματός»του που αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ. Μαζί αυτό τον χειμώνα.Στην Επιθεώρηση Δωματίου «Α-πε-λπι-σί-το». Σ’ αυτόν τον ρυθμό χορεύει η Ελλάδα –τα τελευταία χρόνια. «Α-πε-λπι-σί-το». Έτσι πλέον θα χορεύεται και θα τραγουδιέται η των Ελλήνων απελπισία.«Α-πε-λπι-σί-το». Δύο σπουδαίοι κωμικοί της γενιάς τους ενώνουν τις δυνάμεις τους, στην πιο μοντέρνα επιθεώρηση που γράφτηκε ποτέ.«Α-πε-λπι-σί-το». Ο Λάκης Λαζόπουλος , που απ΄ τα πρώτα χρόνια έδωσε νέα πνοή στην επιθεώρηση και καθιέρωσε την μετεπιθεώρηση το 1990 με το «Ήταν ένα μικρό καράβι», γράφει τώρα μία Επιθεώρηση Δωματίου.

Μακριά από τα φανταχτερά και πολύχρωμα κοστούμια άλλων εποχών, γράφει για τους νεοτρελαμένους της χώρας.Ένα αόρατο σπίτι, όπου μένουν όλοι οι κρυμμένοι και οι μόνοι της εποχής, είναι το σημείο όπου θα ξεντυθεί η ελληνική πραγματικότητα.Πιο γυμνή από ποτέ!Όλοι αυτοί που η κρίση πέταξε έξω, ξεστομίζουν τις αλήθειες μιας εποχής μέσα από διαλόγους και μονολόγους γραμμένους και ειπωμένους με χιούμορ που φτάνει στα άκρα.

Η Σοφία Φιλιππίδου, παρούσα σ΄ αυτό το καινούργιο εγχείρημα του Λάκη Λαζόπουλου, δίνει μοναδικότητα στην παράσταση αυτή βάζοντας την προσωπική της σφραγίδα μετά από μια αξιοζήλευτη πορεία στον χώρο του θεάτρου.

Οι δυο τους άλλωστε βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί στην σκηνή και στο πρόγραμμα τους είναι να διατρέξουν όλη την Ελλάδα με την επιθεώρηση δωματίου.

«Α-πε-λπι-σί-το»

Στην Αθήνα θα βρίσκονται από τις 13 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο θέατρο Αθηνών ενώ τα Χριστούγεννα θα βρίσκονται στην Θεσσαλονίκηστο θέατρο Αριστοτέλειον (Το πρόγραμμα της περιοδείας θα ανακοινωθεί εντός ολίγων ημερών)Μαζί τους ένας λαμπερός θίασος από νέους ηθοποιούς, τους οποίους επέλεξαν μαζί μετά από ακρόαση.Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος - Κλάδη Άννα - Λαδοπούλου Χριστιάννα - Λάνης Διονύσης - Λέκκα Ιωάννα - Μανδρινός Δημήτρης –Πιτσιλός Βαγγέλης   - Σταυρουλάκη Τζίνα - Ταμπακάκης Μιχαήλ

«Α-πε-λπι-σί-το»

Θα έρθει η Εφορίτο,

Μετά και η ΔΕΗτο

Για μια ζωή που ΗΤΟ!...

Το κείμενο του έργου υπογράφει ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος κάνει και την σκηνοθεσία.

«Θέλουμε να δώσουμε ξανά χαρά στον κόσμο» είναι το σύνθημα όλων των συντελεστών της παράστασης.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ : ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣvia http://ift.tt/2y3hTHh

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.