Αμερικανικό αεροπλανοφόρο διεξάγει κοινά γυμνάσια με ιαπωνικό πλοίο στο νησί Οκινάουα

Ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το Ronald Reagan, διεξάγει γυμνάσια μαζί με ένα ιαπωνικό πολεμικό πλοίο στα ύδατα γύρω από την Οκινάουα νοτιοδυτικά της κορεατικής χερσονήσου, ανακοινώθηκε σήμερα από τις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις.

Η άσκηση διεξάγεται ενώ η ένταση έχει αυξηθεί με τη Βόρεια Κορέα καθώς οι ΗΠΑ πραγματοποιούν αεροπορικά γυμνάσια στην περιοχή με βομβαρδιστικά B1-B που έχουν φθάσει από το Γκουάμ.

Η άσκηση με την ομάδα κρούσης του Reagan, η οποία άρχισε το Σάββατο, περιλαμβάνει σκάφη που έχουν διαπλεύσει τον πορθμό Μπάσι, που χωρίζει τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν, και έχουν φθάσει στα ύδατα γύρω από το νοτιοδυτικό νησί της Ιαπωνίας, πλησιέστερα στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει σε δήλωσή της η Ναυτική Δύναμη Αυτοάμυνας (Πολεμικό Ναυτικό) της Ιαπωνίας.

Ένα ιαπωνικό αντιτορπιλικό, το Simkaze, συνοδεύει το Reagan των 100.000 τόνων, το οποίο έχει τη βάση του στην Ιαπωνία, και τα πλοία συνοδείας του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

The post Αμερικανικό αεροπλανοφόρο διεξάγει κοινά γυμνάσια με ιαπωνικό πλοίο στο νησί Οκινάουα appeared first on Think News.via http://ift.tt/2gvW2hD

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.