ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Όταν η Σπυράκη έκρυβε στο...μαξιλάρι το ρεπορτάζ για «bank run»


Σε συνέντευξή της στο Κρήτη TV, η -νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ- Μαρία Σπυράκη είχε αποκαλύψει, στις παραμονές των ευρωεκλογών του 2014,  όσα γνώριζε για το περίφημο «bank run» του 2012, προκαλώντας πραγματικό σάλο και πολλές αντιδράσεις...
«Η Ελλάδα είχε bank run την περίοδο ανάμεσα στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, δηλαδή στην πραγματικότητα οι άνθρωποι πήγαιναν στις τράπεζες και έπαιρναν τα λεφτά τους.  Αυτό ήταν κάτι που ποτέ δεν μπορούσε να πει ένας άνθρωπος στη θέση μου. Δεν μπορούσε δηλαδή να πει ότι μπορούσε να έρθει μια στιγμή που κάποιος θα πήγαινε στην τράπεζα και θα έλεγε "καλησπέρα σας, θέλω 10.000" και θα του έλεγε η τράπεζα "λυπούμεθα, δεν έχουμε". Γιατί εκεί θα τελείωναν όλα», είπε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: «Υπήρχε μια διαδικασία που ήταν πολύ οδυνηρή. Ήταν η διαδικασία της τροφοδοσίας της Ελλάδος με μετρητά. Έφευγε το αεροπλάνο από την Ελευσίνα, πήγαινε στην Ιταλία και επέστρεφε με μετρητά που πήγαιναν στην Τράπεζα της Ελλάδος και μοιράζονταν στις τράπεζες. Αυτό δεν το περιγράψαμε ποτέ. Δεν είχαμε και δικαίωμα να το πούμε ποτέ. Και προφανώς τη διήγηση δεν μπορώ να σας πω από ποιον την έχω, αλλά την έχω από εκείνους που το ήξεραν με όλη τους τη λεπτομέρεια».
Η επίμαχη δήλωση της κ. Σπυράκη για το περίφημο bank run πριν τις εκλογές του 2012 βρίσκεται στο 58:35 του βίντεο.
-------------------------

Λίγες ημέρες αργότερα, η Μαρία Σπυράκη βρέθηκε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου  με αφορμή το ρεπορτάζ που είχε για την άθλια κατάσταση που είχε έρθει η χώρα αλλά δεν το μετέδωσε ποτέ.
Η υποψήφια, τότε, ευρωβουλευτής της ΝΔ,  είπε τα εξής: «Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο «μαξιλάρι μου».


via http://ift.tt/2yAaCzf

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.