“Ντου” του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα – 19 προσαγωγές

Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης στην πρεσβεία της Ισπανίας, επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην περιοχή του Μακρυγιάννη. 

Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζει την ισπανική διπλωματική αποστολή, προκαλώντας φθορές και πετώντας φέιγ βολάν στα οποία αναγραφόταν η φράση «η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών». Η αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές.

Προς το παρόν οι προσαχθέντες κρατούνται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, ωστόσο, πιθανότατα θα αφεθούν σύντομα ελεύθεροι αφού από την πλευρά της ισπανικής πρεσβείας εικάζεται πως δεν θα γίνουν μηνύσεις εις βάρος τους.

Σε ανάρτηση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναφέρει ότι η εισβολή πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση σε όσα λαμβάνουν χώρα στην Ισπανία. «Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων της Καταλονίας, της Βασκονίας, της Ισπανίας. Στεκόμαστε ενάντια στην κρατική βία και καταστολή» σημειώνουν μεταξύ άλλων. 

Προκαλεί, πάντως, εντύπωση η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη δράση των μελών του Ρουβίκωνα, με στόχο αυτή τη φορά τη διπλωματική αποστολή της Ισπανίας και, μάλιστα, σε έναν από τους πλέον κεντρικούς και τουριστικούς δρόμους της Αθήνας. 

The post “Ντου” του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα – 19 προσαγωγές appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xzZO42

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.