Αίγυπτος: Στους 16 οι νεκροί αστυνομικοί σε έφοδο εναντίον κρησφύγετου ισλαμιστών

Τουλάχιστον 16 άνδρες των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα σε έφοδο εναντίον κρησφύγετου ισλαμιστικής οργάνωσης στη Δυτική Ερημο της Αιγύπτου, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας.

Οι αρχές έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα που πίστευαν ότι βρίσκονταν οχτώ μέλη της Χασμ, οργάνωσης που έχει αναλάβει την ευθύνη σε σειρά επιθέσεων τις οποίες έχει εξαπολύσει από πέρσι με στόχο δικαστές και αστυνομικούς.

Οι φερόμενοι ως ισλαμιστές επιχείρησαν να διαφύγουν έπειτα από την ανταλλαγή πυρών στο σημείο και συνέχισαν να πυροβολούν ενάντια σε δεύτερη μονάδα δυνάμεων ασφαλείας που είχε κληθεί για να συνδράμει στην αστυνομική επιχείρηση, ενώ χρησιμοποίησαν και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Και οκτώ τραυματίες

Δύο πηγές ανέφεραν ότι οχτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ενώ άλλη πηγή είπε ότι τέσσερις από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί και οι άλλοι τέσσερις μαχητές.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου υποστηρίζει ότι η Χασμ αποτελεί ένοπλη πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων, που από την πλευρά τους το διαψεύδουν, υποστηρίζοντας πως αποκηρύσσουν τη βία.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κέρδισαν τις πρώτες ελεύθερες εκλογές που διεξήχθησαν μετά την εξέγερση του 2011, η οποία ανάγκασε τον Χόσνι Μουμπάρακ να εγκαταλείψει την εξουσία, και έχουν τεθεί εκτός νόμου.

The post Αίγυπτος: Στους 16 οι νεκροί αστυνομικοί σε έφοδο εναντίον κρησφύγετου ισλαμιστών appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zEqDBD

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.