10 ιστοσελίδες με εκατομμύρια δωρεάν μαθήματα
Όλοι θα έχετε ακούσει για τα ανοιχτά προγράμματα διαδικτυακής μάθησης. Πρόκειται για τα online courses που τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει περιζήτητα για πολλούς λόγους ένας από τους οποίους είναι η χρονική ευελιξία.
Μπορείς να ανατρέξεις λοιπόν στα online courses ανά πάσα στιγμή από όποιο σημείο βρίσκεσαι αρκεί να έχεις μια απλή σύνδεση στο διαδίκτυο και έναν υπολογιστή.

Εμείς μαζέψαμε τα sites που παρέχουν δωρεάν μαθήματα και σου τα παρουσιάζουμε:

1.Alison– Διαθέτει πάνω από 60 εκατομμύρια μαθήματα!
2.Coursera – Εκπαιδευτική ιστοσελίδα σε συνεργασία με πανεπιστήμια.
3.The University of Reddit – Η δωρεάν διαδικτυακή εκδοχή του Πανεπιστημίου.
4.Udacity – online μαθήματα που βασίζονται σε projects, κυρίως σε τομείς όπως πληροφορική, Επιστήμη των δεδομένων (data science) και μαθηματικά.
5.MIT Open CourseWare – Δωρεάν πρόσβαση σε αρκετά μαθήματα του ΜΙΤ.
6.Open Culture – Η επιτομή της δωρεάν πρόσβασης σε εκπαιδευτικές πηγές. Μαθήματα, βιβλία, βίντεο / ταινίες.
7.No Excuse List – Διαθέτει μια μεγάλη λίστα με εκπαιδευτικούς ιστότοπους.
8.Open YALE Courses – Ελεύθερη και ανοιχτή πρόσβαση σε μια ποικιλία από εισαγωγικά μαθήματα που διδάσκονται από διακεκριμένους καθηγητές και επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Yale. Όλες οι διαλέξεις καταγράφηκαν και είναι διαθέσιμες σε μορφές βίντεο, ήχου, και text transcript. Δεν απαιτείται εγγραφή.
9.Khan Academy – Χιλιάδες μικρο-διαλέξεις πάνω σε θέματα που κυμαίνονται από την ιστορία μέχρι την ιατρική και από τη χημεία μέχρι την επιστήμη των υπολογιστών.
10.Zooniverse – Τεράστια ποικιλία από ενδιαφέρουσες μελέτες της φύσης, της επιστήμης και του πολιτισμού.via http://ift.tt/2fMYK5c

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.