Ο ισχυρότερος τυφώνας όλων των εποχών «χτύπησε» την Καραϊβική (εικόνες – video)

  • Συνοδεύεται με ανέμους ταχύτητας ακόμη και 360 χιλιομέτρων ανά ώρα
  • Σε συναγερμό η Φλόριντα
  • Το μήνυμα Τραμπ

Ο τυφώνας Ίρμα «χτύπησε» ήδη τα γαλλικά νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου (Σεντ Μπαρθ) και του Αγίου Μαρτίνου (Σεντ Μάρτεν), που τέθηκαν νωρίτερα σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

«Ο Ίρμα είναι ένας κυκλώνας σφοδρότητας χωρίς προηγούμενο στον Ατλαντικό», υπογράμμισε στο δελτίο της η γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο ύψιστος συναγερμός που κηρύχθηκε επιβάλλει την πλήρη απαγόρευση των μετακινήσεων των πολιτών.

Ο τυφώνας Ίρμα είναι ο «πιο ισχυρός τυφώνας που έχει καταγραφεί ποτέ πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το μέγεθός του είναι τόσο μεγάλο που μπορεί να καλύψει τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία μαζί.

Οι άνεμοι είναι τόσο δυνατοί που παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σε συναγερμό έχει τεθεί το Πουέρτο Ρίκο που ο Ίρμα αναμένεται να χτυπήσει το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Ο Ρικάρντο Ροσέλο, κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, μιλώντας στο CNN υπογράμμισε ότι το νησί προετοιμάζεται εδώ και μία εβδομάδα. «Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά έχουμε προετοιμαστεί για το χειρότερο».

«Πρόκειται για έναν τυφώνα κατηγορίας 5 που δεν έχει υπάρξει παρόμοιός του ποτέ στο παρελθόν, συνεπώς κύριο μέλημά μας είναι να οι κάτοικοι να παραμείνουν ασφαλείς», πρόσθεσε. «Οι πλημμύρες είναι η κύρια ανησυχία μας. Είδαμε τι συνέβη με τον τυφώνα Χάρβεϊ (σ.σ.: που έπληξε το Τέξας τις προηγούμενες ημέρες) και ότι η κύρια αιτία θανάτων ήταν οι πλημμύρες. Αλλά και ο άνεμος μάς προβληματίζει. Οι άνεμοι της κατηγορίας 5 είναι πολύ δυνατοί -στην πραγματικότητα, είναι η ταχύτητα με την οποία απογειώνεται ένα αεροσκάφος. Εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ ισχυροί οι άνεμοι, κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει εδώ στο Πουέρτο Ρίκο».

Το NHC σημείωσε ότι ο τυφώνας θα πλήξει τη Φλόριντα το Σάββατο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο twitterQ

«Παρακολουθώ τον Τυφώνα στενά. Η ομάδα μου, που έκανε -και συνεχίζει να κάνει- σπουδαία δουλειά στο Τέξας, βρίσκεται ήδη στη Φλόριντα. Καμία ανάπαυση για τους κουρασμένους!»

«Ο Τυφώνας φαίνεται πως είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ στον Ατλαντικό!»

Οι κάτοικοι της Φλόριντα ετοιμάζονται για τη «θεομηνία»

 via http://ift.tt/2vLQfhH

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.