Νεκρός από ρωσικά πυρά ο «Υπουργός Πολέμου» του Ισλαμικού Κράτους (video)

Kατά τη διάρκεια πρόσφατων επιδρομών στην περιοχή Deir ez-Zor της Συρίας επλήγη κέντρο επικοινωνιών και εξοντώθηκαν περίπου 40 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους  συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων ηγετικών στελεχών της οργάνωσης. Μεταξύ αυτών ήταν ο «Υπουργός Πολέμου» του Ισλαμικού Κράτους και ο «Εμίρης της Deir ez Zor».

 Ο 42χρονος «Υπουργός Πολέμου», Gulmurod Khalimov  προερχόταν από το Τατζικιστάν, όπου είχε διατελέσει επικεφαλής της Μονάδας OMON, Ειδικής Δύναμης του Υπουργείου Εσωτερικών.

 Το 2015 είχε μεταβεί στη Συρία μαζί με άλλους έξι άνδρες του για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ είχε διαδεχθεί στην ιεραρχία τον Γεωργιανό Τσετσένο, Abu Omar Al Shishani.

 Ο «Εμίρης της Deir ez-Zor» καταγόταν από τη Σαουδική Αραβία και ονομαζόταν Αbu Muhammad Al Shimal.  Ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση, τη μεταφορά και τη στρατολόγηση νεοσυλλέκτων σε βάσεις της οργάνωσης.

Οι Ρώσοι αξιοποίησαν μια πληροφορία των μυστικών υπηρεσιών που έλαβαν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, η οποία αναφερόταν σε πιθανή συνάντηση ηγετικών στελεχών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην προαναφερθείσα περιοχή της Συρίας.

Μετά την απαραίτητη αξιολόγηση και διασταύρωση των πληροφοριών διατάχθηκε και οργανώθηκε επιχείρηση κρούσης η οποία διεξήχθη άμεσα και πραγματοποίησαν στοχευμένες επιθέσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πληγεί θανάσιμα η ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

 

Σχετικό βίντεο με τον Gulmurod Khalimov 

 

The post Νεκρός από ρωσικά πυρά ο «Υπουργός Πολέμου» του Ισλαμικού Κράτους (video) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2y3aXac

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.