Οι Πεζοναύτες εξοπλίζουν σαν «αστακό» το ΜV-22Β Osprey (Video)

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για τοποθετήσει οπλισμό στο στόλο των ΜV-22Β Osprey τα οποία χρησιμοποιεί σήμερα σε ρόλο μεταφοράς στρατευμάτων και εφοδιασμού.

Ήδη το Κέντρο Οπλικών Συστημάτων Επιφανείας διερευνεί τη προοπτική ενσωμάτωσης εκτοξευτών ρουκετών των 2,75in, αντιαρματικών βλημάτων Hellfire καθώς και βαρέα πυροβόλα.

Επίσης εξετάζεται εκ νέου η τοποθέτηση πυργίσκου πυροβόλου των 30mm ενώ σε μια πρωτοποριακή προσέγγιση, εξετάζεται η μεταφορά κατευθυνόμενων πυρομαχικών και η ρίψη τους από την οπίσθια ράμπα του ΜV-22Β.

Η απόφαση για την εξέλιξη του Osprey εκκρεμούσε εδώ και αρκετά χρόνια στο πλαίσιο της μελέτης για την εξέλιξη των δυνατοτήτων του, ώστε να είναι ικανό να αποκτήσει οπλισμό για αυτοπροστασία αλλά και για την υποστήριξη αμφίβιων επιχειρήσεων για παροχή κατασταλτικών πυρών για παροχή κάλυψης σε δυνάμεις Πεζοναυτών που εκτελούν απόβαση σε εχθρική ακτή.

Κύριο πλεονέκτημα σε αυτές τις αποστολές είναι η ικανότητα του MV-22B να έχει ταχύτητες ανάλογες με αυτές των αεροσκαφών σταθερών πτερύγων ενώ όπου απαιτείται να αιωρείται όπως τα ελικόπτερα για εκτέλεση αιφνιδιαστικών επιθέσεων σε αποστολές μάχης.

Σε αυτές τις αποστολές προβλέπεται να προστεθεί σύστημα FLIR για σκόπευση με αυξημένη διαλειτουργικότητα συστημάτων και εξοπλισμό αυτοπροστασίας.     

Η υποστήριξη μάχης θα καταστεί πρωταρχική αποστολή για τα Osprey με ενσωμάτωση οπλικών συστημάτων από το 2019. Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 290 MV-22 με το Σώμα Πεζοναυτών να αναμένει την απόκτηση συνολικά 360 αεροσκαφών.

Επιπλέον σχεδιάζεται η νέα έκδοση MV-22C η οποία θα εισέλθει σε υπηρεσία από το 2030 με ενσωμάτωση «προηγμένων τεχνολογιών» που ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί σε επίσημο επίπεδο.  

 

The post Οι Πεζοναύτες εξοπλίζουν σαν «αστακό» το ΜV-22Β Osprey (Video) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2wGUrOv

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.