Σχεδιάζοντας το επόμενο μαχητικό Stealth σε Ευρώπη και ΗΠΑ (Videos)

Στα τέλη του έτους θα ξεκινήσει η σύνταξη ειδικής μελέτης αναφορικά με τη μορφή που θα υιοθετηθεί στο σχεδιασμό του μελλοντικού γαλλικού μαχητικού, το οποίο μάλλον δεν θα είναι επανδρωμένο.

Το πλαίσιο αυτό θα θέσει ουσιαστικά τις προδιαγραφές για το επόμενο βήμα, μετά το πρόγραμμα του Neuron, το οποίο είναι μια πολυεθνική προσπάθεια σχεδιασμού ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αποκλειστικά για εξέλιξη τεχνολογιών.

Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας ήταν όπως είναι γνωστό η γαλλική Dassault,η οποία συνεργάστηκε στενά για την ανάπτυξη του UAV Neuron με τη Σουηδία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ελβετία.

Η Dassault όμως θα είναι πλέον η εταιρία που θα καθορίσει το σχήμα του μελλοντικού συστήματος εναέριας μάχης (Future Combat Air System – FCAS) για τη γαλλική Αεροπορία.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού οι σχεδιαστικές προσπάθειες για μαχητικό «6ης γενιάς» από την Boeing και την Lockheed Martin βρίσκονται επίσης σε στάδιο καθορισμού προδιαγραφών ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του μελλοντικού στρατηγικού βομβαρδιστικού Stealth Β-21 Raider.

Πρωταρχικό στοιχείο που θα καθορίσει την τελική μορφή όλων των παραπάνω αεροσκαφών νέας γενιάς θα είναι η ενσωμάτωση σχήματος που βελτιστοποιεί τις επιδόσεις απόκρυψης «Stealth» ενώ η τεχνολογία που υπόσχεται να κατανικήσει τα πλεονεκτήματα αυτά, επίσης βρίσκεται υπό ανάπτυξη με έμφαση σε ραντάρ που εκπέμπουν σε πολύ χαμηλές συχνότητες.

The post Σχεδιάζοντας το επόμενο μαχητικό Stealth σε Ευρώπη και ΗΠΑ (Videos) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2wlrIvq

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.