Πεντάγωνο: Ανησυχία για την αγορά των S-400 από την Τουρκία

Την ώρα που Μόσχα και Άγκυρα υπέγραψαν την σύμβαση για την αγορά των S-400, το Πεντάγωνο εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας να δηλώνει παράλληλα την ανησυχία του στις τουρκικές αρχές, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Ενημερώσαμε του Τούρκους αξιωματούχους για το ότι ανησυχούμε όσον αφορά την επικείμενη αγορά των S-400» επισήμανε ο Τζόνι Μάικλ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι «συζητάμε ανοιχτά με την Τουρκία για το ζήτημα αυτό και έχουμε υπογραμμίσει ότι είναι αναγκαίο να διατηρήσουμε την επιχειρησιακή συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ κατά την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν σημαντικές αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού».

«Η Τουρκία -συνέχισε- είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ». Παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία «διατηρούν σε υψηλό επίπεδο τις σχέσεις τους που αφορούν τις αγορές στρατιωτικού οπλισμού» και πως «η Τουρκία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για αντιπυραυλική συστήματα που παράγουν οι χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της στον τομέα της αντιπυραυλικής της άμυνας» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

The post Πεντάγωνο: Ανησυχία για την αγορά των S-400 από την Τουρκία appeared first on Think News.via http://ift.tt/2wnjW3S

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.