Ντοκουμέντο: Το Π.Ν σαμποτάρει το Λιμενικό και πετάει στα σκουπίδια υπογραφή ΥΕΘΑ/ΥΕΝ (Photos)

Σε συνέχεια των όσων είχαμε αποκαλύψει για τον ανηλεή πόλεμο που διεξάγει η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού εναντίον των βατραχανθρώπων φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας το συνυποσχετικό το οποίο είχαν υπογράψει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτίαδης Βαρβιτσιώτης και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στυλιανός Σταυρίδης. Σκοπός του εν λόγω εγγράφου ήταν η παραχώρηση συγκεκριμένης έκτασης εντός του Ναυτικού οχυρού Σκαραμαγκά στην ΜΥΑ/ΛΣ. Ο τότε ΥΦΕΘΑ κ. Ελευσινιώτης είχε αναλάβει την διεκπεραίωση του έργου και σε μια μοναδική στιγμή διακλαδικότητας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των Σωμάτων είχε προτείνει την πλέον κατάλληλη έκταση για τους Βατραχανθρώπους.

Ο Αρχηγός του Ναυτικού Αντιναύαρχος Τσούνης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης είναι υπεράνω των υπογραφών των προαναφερθέντων υπουργών και με μια ταπεινωτική για την ιστορία του Πολεμκού Ναυτικού κίνηση πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων ένα έγγραφο το οποίο, πέραν των πολιτικών προσυπογραφών, είχε εμπνευστεί και υλοποιήσει ένας αρχαιότερος αξιωματικός. Φυσικά δεν δεσμεύονται οι κ. Αρχηγοί νομικά αλλά ελπίζαμε οτι θα δεσμεύονταν ηθικά.

Το έγγραφο το οποίο φέρνουμε στην δημοσιότητα δεν φέρει τις υπογραφές των συγκεκριμένων υπουργών – έχουμε στην διάθεση μας και το υπογεγραμμένο – καθώς δεν επιθυμούμε να έρθουν στην δημοσιότητα για λόγους ασφάλειας.

 

Σε περίπτωση που η έκταση η οποία προτεινόταν στην ΜΥΑ/ΛΣ ήταν επιχειρησιακά αποδεκτή τότε δεν θα εκφράζαμε τις αντιρρήσεις μας. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, η έκταση που προτείνεται είναι επάνω στο βουνό, χωρίς να διατίθεται πρόσβαση στην θάλασσα. Συνεπώς το Π.Ν προσπαθεί για πρώτη φορά στην ιστορία των Ειδικών Μονάδων να αποκόψει απο μια μονάδα βατραχανθρώπων την πρόσβαση στην θάλασσα.

Το ΠΝ σαμποτάρει την ΜΥΑ/ΛΣ και ακυρώνει την υπογραφή ΥΕΘΑ/ΥΦΕΘΑ

Συνέπειες

Απότοκο των μεθοδευμένων κινήσεων του Π.Ν. θα είναι οι βατραχάνθρωποι να μείνουν στον δρόμο. Είναι εξοργιστικό να πιέζει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο στο κάτω κάτω είναι συμφερόντων δανειστών, και να εμποδίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Η αποκρατικοποίηση του Ελληνικού θα προχωρήσει και λόγω της δυστοκίας του Π.Ν η ΜΥΑ θα βρεθεί προ τετελεσμένων και θα εκδιωχθεί από την βάση της. Τι σημασία έχει οτι την προστατεύει ο νόμος. Ο ίδιος νόμος δεν είναι που ορίζει μετεγκατάσταση σε παραθαλάσσια περιοχή ενώ προσπαθούνε να την πάνε στο βουνό;

Τι κρύβεται

Ο καθένας θα αναρωτιόταν ποιοι είναι οι λόγοι που το Π.Ν πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση και ειδικά για την χρονική συγκυρία, δηλαδή όταν πλέον όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσουν τα έργα. Η απάντηση για εμάς είναι σαφής. Το Π.Ν με οργανωμένο σχέδιο σαμποτάρει τις προσπάθειες του Λ.Σ. να αναγείρει νέες εγκαταστάσεις για την ΜΥΑ/ΛΣ. Αυτό δεν είναι κάτι που μας ξαφνιάζει. Όσοι ασχολούνται δημοσιογραφικά με τον χώρο, και φυσικά όσοι υπηρετούν γνωρίζουν τις εχθρικές προθέσεις του Π.Ν απέναντι στο Λ.Σ, στάση η οποία ξεκινάει απο την σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Το προσωπικό σε μεγάλο βαθμό δεν επηρρεάζεται, αλλά οι στρατηγικές αποφάσεις που παίρνουν οι ηγεσίες του Π.Ν αντανακλούν αυτή την έχθρα.

Θα συνεχίσουμε να αρθρογραφούμε αποκαλύπτοντας τους λόγους για τους οποίους το Π.Ν σαμποτάρει την ΜΥΑ/ΛΣ και το Λ.Σ εν γένει καθώς και  θα αποκαλύψουμε ντοκουμέντα που έχουμε στην διάθεση μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς αξιωματικών του Π.Ν στο σώμα μετα την αποστρατεία τους και τους τρόπους ανέλιξης τους σε θέσεις ευθύνης. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Πολεμικό Ναυτικό

Το άρθρο αυτό αποτελεί μόνο την αρχή σε ένα σαφάρι αφιερωμάτων σχετικά με τον βάναυσο τρόπο που φέρεται το Π.Ν στα στελέχη του και στις υπηρεσίες του, στον ανηλεή πόλεμο που έχει κηρύξει στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών και την Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών καθώς και τον διασπαστικό ρόλο του στην επίτευξη διακλαδικότητας, ιδιαίτερα στις Ειδικές Δυνάμεις.

 

The post Ντοκουμέντο: Το Π.Ν σαμποτάρει το Λιμενικό και πετάει στα σκουπίδια υπογραφή ΥΕΘΑ/ΥΕΝ (Photos) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2vYlrKD

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.