Επιτυχημένη η πρώτη Πτήση του νέου Γαλλικού αεροσκάφους Phénix MRTT

Το πρώτο από τα αναμενόμενα 12 αεροσκάφη A330-200 MultiRole Tanker Transport (MRTT) της Airbus  πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το αεροσκάφος, το οποίο είναι το πρώτο από τα εννέα που θα ενισχυθούν με άλλα τρία στην συνέχεια σύμφωνα με τις γαλλικές απαιτήσεις,ολοκλήρωσε την πτήση του που διήρκεσε 3 ώρες και 25λεπτα από την βάση της Airbus  στην Χετάφε, κοντά στην Μαδρίτη της Ισπανίας. Όπως σημείωσε η εταιρεία, ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο κάθε προσδοκία.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους αναμένεται να είναι γνωστό ως Phénix (Phoenix) στη γαλλική υπηρεσία,ενώ το πρώτο από τα τρέχοντα εννέα αεροσκάφη σύμφωνα με το γαλλικό συμβόλαιο πρόκειται να παραδοθεί το 2018 . Η ενίσχυση των γαλλικών δυνάμεων με ακόμα  τρία αεροσκάφη  αναμένεται να γίνει μετά την παράδοση των πρώτων 9 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Αφού τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία, το αεροσκάφος θα αντικαταστήσει τα  Boeing KC-135R και C-135FR της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και τα μεταφορικά Airbus A340 και A310.

Το Phénix θα τροφοδοτείται από τους κινητήρες Trent 700 της Rolls-Royce ενώ θα είναι εφοδιασμένο και με το συστήματος της Airbus Refuelling Boom System(ARBS) . Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα να διαμορφωθεί το αεροσκάφους  και με  μια ποικιλία εκδόσεων που θα έχουν επίσης την δυνατότητα να μεταφέρουν μέχρι και 271 επιβάτες, καθώς και ιατρική βοήθεια.

The post Επιτυχημένη η πρώτη Πτήση του νέου Γαλλικού αεροσκάφους Phénix MRTT appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xXieIz

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.