Εισβολή μεταλλωρύχων στο υπουργείο Περιβάλλοντος – «Kατέβασαν» την τζαμαρία!

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα είχαμε σκηνικό έντασης με τους μεταλλωρύχους, αυτή τη φορά έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, με κύριο αίτημα την παραχώρηση της τρίτης άδειας για την Ολυμπιάδα. Σε συνέχεια των χθεσινών διαμαρτυριών, οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν, ότι δεν θα αποχωρήσουν, εάν δεν υπογράφει και η τρίτη άδεια.

Συγκεκριμένα, επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγα λεπτά μεταξύ εργαζομένων στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική και αστυνομικών δυνάμεων, έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην οδό Μεσογείων.

Οι εργαζόμενοι στη θυγατρική της Eldorado στην Ελλάδα τονίζουν ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη. Λίγο πριν τις 4 τομεσημέρι της Πέμπτης, οι μεταλλωρύχοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και προσπάθησαν να εισβάλλουν στο εσωτερικό του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ έσπασε μια τζαμαρία στην είσοδο του υπουργείου.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός (η θυγατρική της Eldorado στην Ελλάδα) μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου αναζητώντας τον Γιώργο Σταθάκη! Αυτό όμως που ίσως δεν γνώριζαν είναι ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος βρίσκεται στην Κέρκυρα για το συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας. 

The post Εισβολή μεταλλωρύχων στο υπουργείο Περιβάλλοντος – «Kατέβασαν» την τζαμαρία! appeared first on Think News.via http://ift.tt/2wc6CnY

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.