Στο στόχαστρο της ΜΙΤ Τούρκοι μέλη του ISIS: Παραδόθηκαν στις ιρακινές Αρχές

Μετά τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν για την απελευθέρωση της Μοσούλης και της Tal Afar από το Ισλαμικό Κράτος, η πλειονότητα των μελών της οργάνωσης που βρίσκονται σε αυτές τις πόλεις διέφυγαν στη Συρία. Tα υπόλοιπα μέλη, μεταξύ των οποίων 174 Τούρκοι, παραδόθηκαν μαζί με τις οικογένειές τους, στον ιρακινό Στρατό, τους Peshmerga και την «Hashd al Shaabi» (Popular Mobilization Units).

Η ΜΙΤ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση των Τούρκων που φέρεται ότι παραδόθηκαν και η τύχη τους πρόκειται να γνωστοποιηθεί εντός της εβδομάδος. Οι συνοριακές Μονάδες ενημερώθηκαν με προειδοποιητικό έγγραφο για το ενδεχόμενο να θέλουν να διαφύγουν στην Τουρκία μέλη του Ισλαμικού Κράτους που αποχώρησαν από την οργάνωση.

Οι Μονάδες Πληροφοριών, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε περιοδικά, ιστοθέσεις και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος, αποκωδικοποίησαν κρυπτο-μήνυμα της κεντρικής Διοίκησης της οργάνωσης προς μέλη της, με το οποίο δίδεται η εντολή να προβούν σε επιθέσεις όπου βρίσκονται. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος των «μοναχικών λύκων», οι οποίοι δρουν ανεξάρτητα από τους πυρήνες της οργάνωσης, αποτελεί και η Τουρκία.

Σημειώνεται ότι τους πρώτους οκτώ 8 μήνες του 2017 συνελήφθησαν στην Τουρκία 2.907 άτομα, τα οποία φέρεται ότι σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

The post Στο στόχαστρο της ΜΙΤ Τούρκοι μέλη του ISIS: Παραδόθηκαν στις ιρακινές Αρχές appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xuPqKt

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.