Ιράκ: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή βομβιστική επίθεση – 50 νεκροί και 87 τραυματίες ο απολογισμός!

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας που στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό περισσότερων από 80 ανθρώπων στο νότιο Ιράκ σήμερα.

Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας Amaq, αναφέρεται ότι τις επιθέσεις διέπραξαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που στοχοθέτησαν ένα εστιατόριο και ένα σημείο ελέγχου, σκοτώνοντας «δεκάδες Σιίτες».

Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε έξω από ένα τοπικό εστιατόριο και λίγα λεπτά αργότερα η δεύτερη επίθεση, για την οποία χρησιμοποιήθηκε παγιδευμένο όχημα, είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας, οι επιτιθέμενοι μεταμφιεσμένοι ως μέλη των ισλαμικών παραστρατιωτικών μονάδων του Hashed al-Shaabi που προσχώρησαν στις κυβερνητικές δυνάμεις στην πάλη τους εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της πρωτεύουσας της Βαγδάτης.

The post Ιράκ: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή βομβιστική επίθεση – 50 νεκροί και 87 τραυματίες ο απολογισμός! appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xANiB8

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.