ΠΝ: Η ΤΠΚ «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ συμμετείχε σε άσκηση Έρευνας Διάσωσης νότια της Κύπρου (Images)

Την επιχειρησιακή ικανότητα στη συνδρομή περιστατικών έρευνας και διάσωσης SAR επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά το Πολεμικό Ναυτικό με την συμμετοχή της πυραυλάκατου «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» (P-28) στην άσκηση με την επωνυμία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 06/17».

Η άσκηση η οποία είχε διάρκεια 2 ημερών πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως έγινε γνωστό η ΤΠΚ «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» εντάχτηκε ενεργά στο σενάριο την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ από κυπριακής πλευράς συμμετείχε ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ.

Η 460 Μοίρα Έρευνας Διάσωσης (460 ΜΕΔ) διαθέτει 3 ελικόπτερα AW139 τα οποία τέθηκαν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα εντός του 2011. Τα εν λόγω πτητικά μέσα αποτέλεσαν μεγάλο άλμα στις δυνατότητες της ΔΑ σε επιχειρήσεις SAR.

Πέρα από τα πτητικά μέσα της Διοίκηση Αεροπορίας (ΔΑ) της Εθνικής Φρουράς που συμμετέχουν άμεσα σε αποστολές SAR, πρέπει να τονισθεί η σπουδαιότητα της συμβολής των radar επιτήρησης του εθνικού εναέριου χώρου, που επιτρέπουν στο ΚΣΕΔ τον ασφαλή και αποτελεσματικό συντονισμό των επιχειρήσεων SAR.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα», με κύριο στόχο την εκπαίδευση στην αεροδιακομιδή τραυματιών (MEDEVAC). Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ.

 

 

The post ΠΝ: Η ΤΠΚ «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ συμμετείχε σε άσκηση Έρευνας Διάσωσης νότια της Κύπρου (Images) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xZPdfi

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.