Ξεσηκώθηκε ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα εναντίον το hotspot του νησιού (Photo)

 

Να κλείσει το hot spot στη Λαμπεντούζα ζήτησε ο δήμαρχος του νησιού χαρακτηρίζοντάς το «μια ανώφελη δομή, η οποία δεν χρησιμεύει σε τίποτα» και σημειώνοντας πως ορισμένοι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί παραβαίνουν τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί.

Μιλώντας σε ιταλικά ΜΜΕ ο Τοτό Μαρτέλο τόνισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι κανόνες καθημερινής συνύπαρξης που ισχύουν για τους κατοίκους του νησιού δεν ισχύουν, με τον ίδιο τρόπο, για τους μετανάστες που φιλοξενούνται σε αυτό.

Πρόσθεσε, δε, ότι «ένα μέρος από τους Τυνήσιους που βρίσκονται στην Λαμπεντούζα, δεν υπόκεινται σε ελέγχους, μεθούν και ενοχλούν τις γυναίκες». Ο Μαρτέλο χαρακτήρισε το hotspot «μια ανώφελη δομή, η οποία δεν χρησιμεύει σε τίποτα».


 

Η πρώην δήμαρχος του μικρού αυτού νησιού, Τζούζι Νικολίνι, σχολίασε τις δηλώσεις αυτές τονίζοντας ότι «έχει την εντύπωση πως ο Τοτό Μαρτέλο θέλει να ασκήσει ψυχολογική τρομοκρατία»«Μου προκύπτει ότι έγινε μια μόνο κλοπή σε κατάστημα οπωροκηπευτικών, η Λαμπεντούζα είναι γεμάτη τουρίστες και δεν γνωρίζω να υπήρξαν παρενοχλήσεις σε βάρος των γυναικών», είπε επίσης η Νικολίνι.

«Αν κάποιοι θέλουν να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν υστερόβουλα τα λόγια μου ας το κάνουν, είναι ελεύθεροι. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για ρατσισμό ή έλλειψη ανοχής. Το θέμα είναι ότι πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού οι κανόνες και να τηρείται η δημόσια τάξη», απάντησε, με την σειρά του, ο νυν δήμαρχος.

 

The post Ξεσηκώθηκε ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα εναντίον το hotspot του νησιού (Photo) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2jACpZZ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.