Σταματά την Πώληση όπλων η Heckler & Koch σε εμπόλεμες χώρες

H  Γερμανική αμυντική βιομηχανία Heckler & Koch δήλωσε την πρόθεσή της να σταματήσει τις πωλήσεις πυροβόλων όπλων σε κράτη που θεωρούνται ως εμπόλεμες περιοχές ή σε χώρες που έχουν επανειλημμένα αποτύχει σε θέματα διαφθοράς και δημοκρατίας.
Η εταιρεία Heckler & Koch, που ιδρύθηκε το 1949, υιοθέτησε πλέον την πιο ηθική πολιτική πώλησης όπλων στον κόσμο, σύμφωνα με πολλές εκθέσεις.

Οι χώρες στην λίστα με τις τρέχουσες απαγορεύσεις πώλησης της εταιρίας περιλαμβάνουν την Ινδονησία, τη Μαλαισία, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και όλες τις αφρικανικές χώρες.

Ενώ η εταιρία δεν έκανε επίσημη ανακοίνωση της νέας απαγόρευσης άλλα μια αναφορά στην πιο πρόσφατη ετήσια έκθεση της εταιρείας τον Αύγουστο επιβεβαίωσε ότι οι πωλήσεις δεν θα επιτρέπονται πλέον σε οντότητες εντός των “κρίσιμων περιοχών του κόσμου” .

Οι ενδείξεις είναι ότι η Heckler& Koch είναι ο πρώτος κατασκευαστής όπλων, του οποίου τα ηθικά πρότυπα είναι πιο αυστηρά από εκείνα της κυβέρνησης στην οποία είναι ο κύριος κατασκευαστής όπλων.

Η γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα πωλεί μόνο σε χώρες, οι οποίες ορίζονται είτε ως μέλη του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ είτε ως “ισοδύναμες με το ΝΑΤΟ” (Ιαπωνία, Ελβετία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία). χώρες που δεν είχαν θέματα δημοκρατικής διακυβέρνησης και διαφθοράς.

Η νέα πολιτική είναι μια νέα αλλαγή μετά από την αποκάλυψη το 2010 ότι είχε πωλεί παράνομα όπλα G36 στο Μεξικό, σύμφωνα με  δημοσίευσεις του DW και του Reuters.

Η Heckler & Koch θα ολοκληρώσει τις μέχρι τώρα συμβάσεις που έχει υπογράψει , αλλά  η νέα πολιτική της δεν προβλέπεται να  αλλάξει τη σχέση  της με την αγορά των  ΗΠΑ, μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην πώληση όπλων για την εταιρία.

The post Σταματά την Πώληση όπλων η Heckler & Koch σε εμπόλεμες χώρες appeared first on Think News.via http://ift.tt/2vXy2Oo

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.