Πώς να δημιουργήσετε κινούμενη εικόνας GIF από βίντεο του YouTube
Οι κινούμενες εικόνες GIF είναι πάρα πολύ δημοφιλείς στις μέρες μας, τόσο που χρησιμοποιούνται πλέον σχεδόν παντού στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα Social Media -και μη- sites.
Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου, πέρασαν ακριβώς 30 χρόνια από την δημιουργία του συγκεκριμένου τύπου εικόνας.
Για όσους έχετε απορία πώς να προφέρετε τη λέξη, ο δημιουργός του GIF το προσφωνεί «τζιφ», ενώ η πλειοψηφία του κόσμου το προσφωνεί «γκιφ».
Εσείς όπως και να το προφέρετε είναι δικό σας θέμα, καθώς στον συγκεκριμένο οδηγό θα μάθουμε πώς να δημιουργούμε κινούμενα GIF από μέρος ενός YouTube βίντεο, εύκολα και γρήγορα.
Για τις ανάγκες του οδηγού θα χρησιμοποιήσουμε την δημοφιλή υπηρεσία Imgur και την λειτουργία της «Video to GIF».

Πώς φτιάχνω κινούμενο GIF από βίντεο του YouTube;

Δημιουργία κινούμενης εικόνας GIF από YouTube βίντεο
1. Ανοίξτε το YouTube, επισκεφθείτε τη σελίδα του βίντεο που θέλετε να μετατρέψετε σε κινούμενη εικόνα και κάντε αντιγραφή τον σύνδεσμο από τη μπάρα διευθύνσεων στο πάνω μέρος.
2. Ανοίξτε τη σελίδα Imgur: Video to GIF.
Δημιουργία κινούμενης εικόνας GIF από YouTube βίντεο
3. Στο πλαίσιο «Start by pasting a video URL…» κάντε επικόλληση τον σύνδεσμο του YouTube βίντεο που αντιγράψατε στο βήμα 1.
Αναμένετε έως ότου μεταφερθείτε στην επόμενη σελίδα.
Δημιουργία κινούμενης εικόνας GIF από YouTube βίντεο
4. Στο σημείο αυτό, μετακινώντας τη λευκή μπάρα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το βίντεο, μπορείτε να ορίσετε το χρονικό σημείο από το οποίο θα ξεκινά το κινούμενο GIF σας. Πατώντας το εικονίδιο αναπαραγωγής κάτω αριστερά του βίντεο θα σας βοηθήσει να βρείτε εύκολα το χρονικό σημείο.
Το χρονικό σημείο έναρξης που έθεσα εγώ είναι το 00:08.58.
5. Αφού ορίσετε το χρονικό σημείο έναρξης, μετακινείστε τη δεύτερη λευκή μπάρα από κάτω για να ορίσετε τη χρονική διάρκεια του κινούμενου GIF. Μπορείτε να ορίσετε ως μέγιστη τα 15 δευτερόλεπτα.
Η χρονική διάρκεια που έθεσα εγώ είναι το 07.87.
6. Προαιρετικά, μπορείτε πατώντας την επιλογή «Add Text» να προσθέσετε κείμενο που θα εμφανίζεται στο συγκεκριμένο σημείο της κινούμενης εικόνας.
7. Μόλις τελειώσετε με τα προηγούμενα, πατήστε την επιλογή «Create GIF» στο κάτω δεξί μέρος.
Δημιουργία κινούμενης εικόνας GIF από YouTube βίντεο
Στην επόμενη σελίδα που θα μεταφερθείτε θα παρατηρήσετε πως η κινούμενη εικόνα σας είναι έτοιμη!
8. Πατώντας την επιλογή «Copy» δεξιά από τον σύνδεσμο στο δεξί μέρος της σελίδας, μπορείτε να αντιγράψετε τον σύνδεσμο για ανοίξετε το GIF σε νέα καρτέλα ή να το στείλετε σε κάποιον φίλο σας, κλπ. Επίσης, από κάτω θα βρείτε επιλογές για κοινοποίηση σε Facebook, Twitter, Pinterest και Reddit. Φυσικά, κοινοποίηση μπορείτε να κάνετε και με επικόλληση του συνδέσμου στα προηγούμενα Social Media.

Τέλος, καλό είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο site Imgur για να διατηρείτε στη συλλογή σας όλα τα GIFs που φτιάχνετε από το μηδέν.

fomo.gr

Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.


via http://ift.tt/2gQ5iwG

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.