Ποιοι βλέπουν το προφίλ μου στο Facebook; Απαντάμε στο δημοφιλές ερώτημα!
Εν έτει 2017 το Facebook έχει γίνει ένα πανίσχυρο εργαλείο σε πολλούς τομείς, ένας εκ των οποίων είναι οι σχέσεις των ανθρώπων.
Επακόλουθο είναι οι FB χρήστες να ψάχνουν στο Google ολοένα και περισσότερο να μάθουν πώς να βρουν ποιοι και πόσοι βλέπουν το προφίλ τους.
Η πληροφορία αυτή θα μπορούσε από τη μία πλευρά να δημιουργήσει μια σχέση, όμως από την άλλη πλευρά και να την… διαλύσει.
Τελικά, ποια είναι η απάντηση στο δημοφιλές ερώτημα;

Μπορώ να μάθω ποιοι βλέπουν το FB Χρονολόγιό μου ή πόσο συχνά το βλέπουν;

Η επίσημη απάντηση από το Κοινωνικό Δίκτυο αναφέρει τα εξής:

Όχι. Το Facebook δεν παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ποιος βλέπει το προφίλ ή τις δημοσιεύσεις σας (π.χ. τις φωτογραφίες σας). Ούτε οι εφαρμογές τρίτων παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Αν εντοπίσετε κάποια εφαρμογή που αναφέρει ότι μπορεί να σας δείξει ποιος βλέπει το προφίλ σας, αναφέρετέ την.
Ας δούμε την επίσημη απάντηση και στο ανάποδο ερώτημα.

Μπορεί κάποιος να καταλάβει αν έχω δει το FB προφίλ του;


Όχι, στο Facebook δεν μπορείτε να παρακολουθείτε ποιος βλέπει το προφίλ σας. Ούτε οι εφαρμογές τρίτων δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Αν εντοπίσετε κάποια εφαρμογή που ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, αναφέρετέ τη.

Και όλες αυτές οι Facebook σελίδες και εφαρμογές που υπόσχονται το αντίθετο;

Στο ίντερνετ θα βρείτε διάφορους τρόπους οι οποίοι υπόσχονται να σας πουν ποιοι χρήστες αναζητούν το Facebook προφίλ σας.
Το θέμα είναι το εξής:
Θα πιστέψετε αυτούς ή την ομάδα του Facebook;
Μπορώ να σας εγγυηθώ πως όλοι είναι ψεύτικοι. Σκοπός τους είναι είτε να σας εμφανίσουν απλώς τυχαία στοιχεία από αλληλεπιδράσεις που έχετε με άλλους χρήστες, είτε να πάρουν στοιχεία από τη λίστα φίλων σας και τη λίστα chat, κ.ο.κ.
Απώτερος σκοπός είναι συνήθως να σας ωθήσουν να κάνετε like σε σελίδες και κλικ σε διαφημίσεις για να βγάλουν κάποιοι χρήματα από εσάς, ή να σας «κολλήσουν» κάποιον ιό για να μεταφέρουν μηνύματα μέσω του προφίλ σας, ή να πάρουν στοιχεία σας όπως ονοματεπώνυμο και email, κ.ο.κ.
Από θεωρητική σκοπιά, ο μόνος τρόπος για να βλέπαμε ποιοι βλέπουν το προφίλ μας μέσω τρίτης εφαρμογής, θα ήταν αν όλοι μας είχαμε εγκαταστήσει την εφαρμογή αυτή και αντλούσε στοιχεία από τη χρήση που κάνουμε. Πράγμα αδύνατον να συμβεί πρακτικά.

Τι να κάνω αν την έχω πατήσει με εφαρμογή που υπόσχεται να μου πει ποιοι βλέπουν το FB προφίλ μου;

Αν κάποια στιγμή την πατήσατε και εξουσιοδοτήσατε κάποια τρίτη εφαρμογή να μπορεί να συλλέγει στοιχεία από το προφίλ σας, τότε θα πρέπει να αναλάβετε δράση τώρα αμέσως.
1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Εφαρμογών.
Ποιοι βλέπουν το προφίλ μου στο Facebook; Απαντάμε στο δημοφιλές ερώτημα!
2. Βρείτε την κακόβουλη εφαρμογή που θέλετε να αφαιρέσετε, περάστε τον δείκτη του ποντικιού από πάνω της και πατήστε το εικονίδιο «x» που θα εμφανιστεί.
Στο παράδειγμα μας χρησιμοποιούμε την εφαρμογή «Gearbest» η οποία δεν είναι κακόβουλη, απλώς για να σας δείξουμε τον τρόπο.
Ποιοι βλέπουν το προφίλ μου στο Facebook; Απαντάμε στο δημοφιλές ερώτημα!
3. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Αφαίρεση».
Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για όσες εφαρμογές πιστεύετε πως είναι ύποπτες και θα μπορούσαν να βλάψουν τον λογαριασμό σας.


via http://ift.tt/2xgjDfJ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.