Το τελευταίο F-16 που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στο Fort Worth (Videos)

Αυτό είναι το τελευταίο F-16 το οποίο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας.

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο Block 52+ το οποίο προορίζεται για την Αεροπορία του Ιράκ και με την ολοκλήρωση του έρχεται ένα τέλος μιας ολόκληρης εποχής καθώς στις εγκαταστάσεις του Τέξας, άφησαν τη γραμμή παραγωγής περισσότερα από 3600 μαχητικά του τύπου.

Αυτό όμως δεν θα είναι και το τέλος της παραγωγής του F-16 καθώς θα συνεχίσει να συναρμολογείται σε εγκαταστάσεις της Lockheed στο Greenville της Νότιας Καρολίνας αφού η παραγωγή του F-35 Lightning II στο Fort Worth θα έχει σύντομα αυξημένες απαιτήσεις καθώς μεγαλώνει.

Η συνέχιση της παραγωγής του F-16 στις νέες εγκαταστάσεις θα ξεκινήσει από το προσεχή Δεκέμβριο, ενώ όπως έγινε γνωστό θα συνεχίσουν να απασχολούνται περί τους 200 εργαζόμενους. Αντιθέτως η παραγωγή του F-35 έχει απορροφήσει περισσότερους από 8.000 υπαλλήλους καθώς θα συναρμολογήσει 160 μαχητικά του τύπου μέχρι το 2019.

Τελευταίος πελάτης του F-16 είναι το Ιράκ και με βάση τις προβλέψεις μια νέα παραγγελία θα απαιτήσει περί θα δύο χρόνια για επανέναρξη της παραγωγής στο Greenville.    

 

The post Το τελευταίο F-16 που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στο Fort Worth (Videos) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2w3GUSm

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.