Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την απόκτηση του Carl-Gustaf M4

Το Carl-Gustaf M4 της Saab είναι ένα 84 χλστ. πυροβόλο άνευ οπισθοδρόμησης και είναι η πιο πρόσφατη έκδοση από μια σειρά εκτοξευτών που μπήκαν σε παραγωγή, λίγο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και ο στρατός των Η.Π.Α. θέλει να αγοράσει πάνω από 1.000 τέτοια συστήματα.

Ο στρατός των Η.Π.Α. ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σχεδιάζει να προμηθευτεί  την τελευταία έκδοση το συντομότερο δυνατό και επεξεργάζεται μια νέα σύμβαση για 1.111 κομμάτια από το συγκεκριμένο σύστημα.

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του το νέο σύστημα είναι μικρότερο, ελαφρύτερο και έχει λαβές σχεδιασμένες να προσαρμόζονται ανάλογα με το ύψος και το σωματότυπο  του σκοπευτή, ο Petter Grabbe, τεχνικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της Saab, δήλωσε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Επιπλέον, η τελευταία έκδοση του Carl-Gustaf, η οποία ζυγίζει περίπου 15 κιλά και είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, είναι επαναχρησιμοποιήσιμη, πρόσθεσε.

Το τρέχον σύστημα του Στρατού των Η.Π.Α. μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πεδίο βολής  μόλις με μία βολή, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία και μετά να απομακρυνθεί.

Το σύστημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει περίπου 10 είδη πυρομαχικών ανάλογα με το είδος της αποστολής, σύμφωνα με την Saab. Μεταξύ των δυνατοτήτων του οπλικού συστήματος είναι η καταστροφή αρμάτων μάχης του εχθρού, και η παροχή πυρών υποστήριξης, σημείωσε ο Grabbe.

The post Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την απόκτηση του Carl-Gustaf M4 appeared first on Think News.via http://ift.tt/2y6PwnM

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.