Κιμ Γιονγκ Ουν: Πρέπει να ενισχύσουμε τις πυρηνικές μας ικανότητες

 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un σε ομιλία του προς τους πυρηνικούς επιστήμονες της χώρας τους ζήτησε να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη της πυρηνικής ικανότητας της χώρας, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ την Κυριακή.

Σύμφωνα με το κρατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Κορέας (KCNA), η Kim δήλωσε σε ομιλία του για τους πυρηνικούς επιστήμονες, οι οποίοι συνέβαλαν στην πιο πρόσφατη δοκιμή βόμβας με υδρογόνο, ότι πρέπει να ενισχύσουν την επιστημονική τους έρευνα προκειμένου να ενισχυθεί η «πυρηνική δύναμη αποτροπής» της Βόρειας Κορέας, . Ο ηγέτης της χώρας εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «χάρη στην ανεξάρτητη οικονομία, την κοινοπραξία επιστημόνων, στρατού και ανθρώπων, η τελική νίκη της επαναστατικής ιδεολογικής επανάστασης του Juche είναι προκαθορισμένη».
Το KCNA σημείωσε ότι η ομιλία πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει την 69η επέτειο ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, η οποία γιορτάστηκε το Σάββατο.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δοκίμασε επιτυχώς μια βόμβα υδρογόνου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε ICBM, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο παγκόσμια καταδίκη. Λίγες μέρες πριν από τη δοκιμή, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία.

The post Κιμ Γιονγκ Ουν: Πρέπει να ενισχύσουμε τις πυρηνικές μας ικανότητες appeared first on Think News.via http://ift.tt/2fbgqE5

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.