Έτοιμη να απελευθερωθεί και η Ντέιρ Αζ Ζορ από τους Ισλαμιστές

Ο συριακός στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση για την άρση του αποκλεισμού της αεροπορικής βάσης Deir ez-Zor, έχοντας καταλάβει έναν στρατηγικό λόφο ανάμεσα σε αυτήν και την πόλη σύμφωνα με ρώσικα μέσα ενημέρωσης
Ο συριακός στρατός μαζί με συμμαχικές του δυνάμεις εισήλθαν στην περιοχή της αεροπορικής βάσης από την κατεύθυνση του νεκροταφείου της πόλης.

Η επίθεση υποστηρίζεται από την αεροπορία και το πυροβολικό.

Ο Συριακός Στρατός, με ρωσική αεροπορική υποστήριξη, κατόρθωσε να σπάσει τελικά την τριετή πολιορκία του ISIS στην πόλη Deir ez-Zor στις 5 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, τα τρόφιμα και τα πυρομαχικά παραδίδονταν στην πόλη μόνο αεροπορικώς. Ελικόπτερα από την πόλη Qamishli είχαν εκκενώσει την βάση από τους τραυματίες και παρείχαν βασικές προμήθειες στον πληθυσμό της πόλης.
Η επιχείρηση για να αρθεί η πολιορκία της Deir ez-Zor, η οποία βρίσκεται 140 χλμ. Νοτιοανατολικά της Raqqa, ξεκίνησε μετά από τέσσερις μήνες προγραμματισμού και προετοιμασίας μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης απελευθέρωσης του ανατολικού Χαλεπίου τον Ιανουάριο.

The post Έτοιμη να απελευθερωθεί και η Ντέιρ Αζ Ζορ από τους Ισλαμιστές appeared first on Think News.via http://ift.tt/2vTIRB4

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.