Άγριος καβγάς Κουρουμπλή - Γεωργιάδη για τη ρύπανση στον Σαρωνικό - ΒΙΝΤΕΟ


Συνεχίζεται η σκληρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση με αφορμή τη ρύπανση των υδάτων του Σαρωνικού, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ , μίλησαν το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με τον κ. Γεωργιάδη να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κατέστρεψε τον Σαρωνικό.

«Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα», είπε ο κ. Κουρουμπλής, κατηγορώντας ΜΜΕ και την αντιπολίτευση για «μαύρη προπαγάνδα».

«Το ναυάγιο έγινε πολύ κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας και με καλές καιρικές συνθήκες. Αν είχε βυθιστεί μεγαλύτερο πλοίο, το μαζούτ θα είχε φτάσει μέχρι την Ακρόπολη», αντέτεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας είπε πως υπάρχουν υποψίες για τη βύθιση του μικρού τάνκερ στη Σαλαμίνα, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ενώ σημείωσε ότι οι πρώτες εργασίες απορρύπανσης άρχισαν 3 ώρες μετά το ναυάγιο, καθώς η βύθιση έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα και τα απορρυπαντικά σκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν νύχτα. Επισήμανε δε, ότι το πρώτο σκάφος του λιμενικού έφτασε στο σημείο ένα τέταρτο μετά το σήμα SOS που εξέπεμψε το πλοίο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για πολιτικούς λόγους και από ανικανότητα «τα έκανε θάλασσα», για αυτό, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού.

Δείτε ένα απόσπασμα από την κόντρα που είχαν στον ΣΚΑΪ:via http://ift.tt/2f1Xibh

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.